koronavírus

2020.03.13. 11:13

Már a Debreceni Törvényszéken is mérik a lázat

Hőemelkedés esetén megtagadják a beléptetést.

Fotó: Matey István

A Debreceni Törvényszék elnökének utasítása értelmében március 13-tól a beléptetést végző rendészek a beléptetéskor kötelesek valamennyi belépni szándékozó személy – saját dolgozók és ügyfelek egyaránt – testhőmérésékletét lézeres hőmérővel megmérni – áll a törvényszék pénteki közleményében.

Hőemelkedés esetén (37,2 Celsius-fok felett) a beléptetést a rendészek meg kell, hogy tagadják.

A tájékoztatás szerint amennyiben a koronavírussal való érintkezés valószínűsíthető, a belépésre várakozó személy nem léptethető be az épületbe. Az esetről soron kívül értesíteni fogják a tisztifőorvost.

Testhőmérséklet-ellenőrzés a Debreceni Járásbíróságon március 13-án | Fotó: Matey István

Amennyiben az ügyfél belépését megtagadják, úgy a bíróság igazolja az ő megjelenését. A beléptetés megtagadásáról és a megjelenésről igazolást fognak kiállítani, amit az ügyfél az erre rendszeresített nyomtatvány formájában fog megkapni.

Tárgyalótermi protokoll

A Debreceni Törvényszék elnöke a március 13-án kiadott utasítása értelmében a nemzetközi érintettségű (minden olyan ügy, ahol külföldivel vagy külföldről hazaérkező személlyel a személyes kontaktus felmerül), a több vádlott részvételével vagy több tanút felvonultató ügyek 2020 márciusi és áprilisi tárgyalásainak beállítását rendelte el május-június hónapra, közölték.

Az ebbe a körbe nem tartozó tárgyalásokat a bíró mérlegelése szerint távmeghallgatás útján fogja megtartani, vagy be fogja állítani egy későbbi időpontra, amelyről az ügyfelet értesíti.

A témába vágó további cikkeinket ide kattintva érhetik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában