Magyarország

2008.03.26. 14:25

Dán tanulmányút a szerencsi erőmű kapcsán

<p>Nem kis vihart kavar a Szerencs határában felépítendő első magyarországi szalmatüzelésű erőmű. Ellenzői minden követ megmozgattak, hogy meghiúsítsák a többmilliárdos beruházást...</p>

Legfőbb érvük, hogy működtetésével, működésével szennyezi majd a környezetét.

Nos, a BHD Hőerőmű Zrt. a beruházás gazdája már ezerszer cáfolta a környezetvédők vádjait. Végül úgy döntött, az a legjobb és legegyszerűbb, ha bemutatja a valóságban milyen is egy szalmatüzelésű erőmű.

A meghívottaknak nem kellett messzire utazniuk. Az egynapos kiruccanás úticélja a Dánia déli részén található Maribo és Saksobing 10 ezer háztartásának áramellátását, valamint hőigényét biztositó erőmű volt.

A túra résztvevői meggyőződhettek róla, hogy nincs okuk aggodalomra, egy ilyen jól megtervezett erőmű teljesen ártalmatlan a környezetére. Aki mindebben kételkedik, tekintse meg a tanulmányút során készített filmet:.

Ha továbbra is kétségei, kérdései vannak a beruházás technológiai részleteivel kapcsolatban, a cikk alján található fórumunkban illetve a [email protected] címre küldött levélben teheti fel kérdéseit. Ezeket továbbítjuk a szakmai kérdésekben illetékes személyek felé, így a fórumban felmerülő kérdésekre körülbelül 48 órán belül nyilvánosan, a levelekre pedig névre szólóan tudunk válaszolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!