Kis Liga-galiba Győrben

Akt.:
Kis Liga-galiba Győrben
Kis Liga-galiba Győrben - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A DVSC-TEVA nem érdemelt vereséget, a jövő heti visszavágón kivívhatja a továbbjutást.

Az esztendő első tétmeccsét rendezték meg a Loki együttese számára szerdán Győrben, az ETO Parkban a házigazdák a Ligakupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén fogadták a hajdúsági piros-fehéreket. A tavaszias időben, kifogástalan talajon lejátszott mérkőzésre a vendégek az úgymond vegyes csapatukkal álltak ki, a fiatal, illetve a sérülésből visszatérő labdarúgók mellett több alapember is szerepet kapott, és ott volt Selim Bouadla is, aki a vasárnapi diósgyőri bajnoki nyitányt öt sárga lapjai miatt kénytelen lesz kihagyni.

Seydi gyakori magánya

A győriek kezdték aktívabban a játékot, amire azért hazai pályán tőlük számítani is lehetett. Különösen Dudás bombaerős lövéseiben bízhattak a vendéglátók, de Strestik és Völgyi is aktívnak bizonyult. A Loki védelme – érthető okokból – nem mutatkozott túl összeszokottnak, főként Króner Martint és Ferenczit hozta többször is nehéz helyzetbe a Győr támadósorának bal oldala. A Debrecen támadójátéka pedig azért bizonyult veszélytelennek, mert Seydi gyakran egyedül volt elöl, a felívelések pontatlanok voltak, földön pedig keveset próbálkozott a piros-fehér tizenegy. Pedig a középpályán labdabiztos játékosok – Bódi és Bouadla – is szerepet kaptak.

Ennek ellenére nagy gond nem volt a hajdúságiak produkciójával az első félidőben, bár egy ízben Strestik közelről fejelt fölé, emellett Mevoungou és Rudolf jóvoltából akadt két veszélyesen levágódó labda, de a védelem minden alkalommal tisztázott.

Megélénkült a meccs

A szünet után rögtön megszerezte a vezetést a DVSC-TEVA: szabadrúgásból Bódi 22 méterről jobbal a jobb felsőbe tekert, a labda a lécről vágódott a gólvonal mögé! Sajnos nem sokkal ezután egyenlített az ETO. Dudás csúnyán megforgatta Brkovicsot a tizenhatos sarkánál, majd a jobb felsőbe ágyúzott. Egy percre rá hatalmas Loki-helyzet maradt ki, a labda a kapu torkában érkező Bódi elé került, aki átengedte azt Bouadlának, a francia lövése egy védőről a jobb kapufára pattant. Megélénkült a meccs!

A folytatásban is a Loki előtt adódtak nagyobb lehetőségek, de a slusszpoén Rudolfé volt, aki kíméletlenül kilőtte a bal alsót. Nem érdemelt vereséget a Loki, de a jövő keddi visszavágón javíthat.

HBN-TN


HAON-ÉLŐ – Ligakupa: Győri ETO FC vs. DVSC-TEVA 2-1 (0-0)
Győr, Debrecen – A labdarúgó Liga Kupa középdöntőjében a DVSC-TEVA gárdája a Győri ETO FC vendégeként lépett pályára szerdán 17 órától. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on.