Sport

2016.06.29. 14:36

Előnyt akar szerezni a Loki a visszavágóra

Debrecen - A DVSC-TEVA a San Marinó-i SP La Fiorita otthonában kezdi meg idei EL-szereplését csütörtökön.

Debrecen - A DVSC-TEVA a San Marinó-i SP La Fiorita otthonában kezdi meg idei EL-szereplését csütörtökön.

A szezon első tétmérkőzése előtt áll a DVSC-TEVA alakulata, amelynek már csak pár órát kell várnia arra, hogy elkezdődjön az Európa Liga-selejtező: a hajdúságiak az első körben a San Marinó-i SP La Fiorita vendégeként lépnek pályára csütörtökön 20 óra 30 perckor.

A debreceni piros-fehérek szerdán kora délután megérkeztek Serravalle városába és este a helyszínen tréningeznek.

Kontrázó ellenfél

– Nagyon várjuk mindannyian a most induló idény első tétmérkőzését, hiszen mindenkinek az a jó, ha van tétje, amikor pályára lép – árulta el a Hajdú-bihari Naplónak Kondás Elemér, a Loki vezetőedzője. – A felkészülés az egy szükséges rossz, nyilván az a jó, amikor jönnek a meccsek egymás után. Újra ott vagyunk a nemzetközi kupában, ahol szeretnék jól teljesíteni – mondta a tréner.

A Debrecen egy hete, az MFK Ruzomberok elleni 2–1-es találkozón tartotta az EL-főpróbát.

– Azért tettük csütörtökre azt a találkozót, hogy a játékosaink ráálljanak a csütörtöki ritmusra, hiszen előtte mindig szombaton vívtunk dupla meccseket a felkészülés során. Bízom benne, hogy készen állunk az előttünk lévő feladatokra, a kontrolltesztek azt mutatják, jó kondicionális állapotban van a gárda, ezt majd a pályán meg kell mutatni, és akkor sikeresek leszünk – fogalmazott Kondás.

Vajon mit sikerült megtudni a vélhetően nem túl acélos játékerőt képviselő San Marinó-i ellenfélről?

– Kevés információt lehetett szerezni az SP La Fioritáról, de amit lehetett, azt megtudtuk róluk. Szervezettek, időben visszazárnak, ugyanakkor próbálnak futballozni is azért. Olaszos focit igyekeznek játszani és a megszerzett labdákból kontráznak, ha van rá lehetőségük. Erre figyelnünk kell, azonban úgy utaztunk el, hogy szeretnénk előnyt szerezni a visszavágóra – szögezte le a DVSC szakvezetője.

Kondás Elemérnek az okozhat némileg gondot, hogy a támadók közül ketten is hiányoznak az utazó keretből: Takács Tamás sérülés miatt nem repült el a többiekkel, míg Horváth Zsolt ugyan már teljes értékű munkát végez, azonban még nem játékra kész. Vagyis mindez azt jelenti, hogy a hazai kaput a Tisza Tibor, Kulcsár Tamás, Geoffrey Castillion trióból kikerülő csatársor rohamozza majd.

HBN


Olasz válogatott ellen

A DVSC-TEVA csütörtöki ellenfele egy korábbi olasz válogatott középpályást is bevethet az EL-selejtezőn, ugyanis náluk játszik Damiano Tommasi, aki 1998 és 2003 között 25 alkalommal ölthette magára a Squadra Azzurra címeres mezét. Tommasi játszott többek között az AS Romában és a spanyol Levantéban. Jelenleg 42 éves az U21-es válogatottal Eb-győztes játékos, aki a római Farkasok legutóbbi, 2000-2001-es bajnoki címének is részese volt.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!