Helyi közélet

2013.11.25. 19:53

Biztonság születik négy szándék találkozásakor

Debrecen - Polgárőrök járőrözésével erősítik a közbiztonságot Debrecen Tégláskert, Epreskert, Boldogkert településrészein egy négyoldalú megállapodásnak köszönhetően – számoltak be az illetékesek keddi sajtótájékoztatójukon.

Debrecen - Polgárőrök járőrözésével erősítik a közbiztonságot Debrecen Tégláskert, Epreskert, Boldogkert településrészein egy négyoldalú megállapodásnak köszönhetően – számoltak be az illetékesek keddi sajtótájékoztatójukon. Dr. Pósán László országgyűlési képviselő elmondta, örömmel támogatnak olyan kezdeményezéseket, amelyek a közjót szolgálják, a kiszolgáltatott gyerekek védelmét különösen fontosnak tartja.

– Ugyan városszerte igyekszünk jelen lenni, de ezen településrészek eddig nem kaptak kiemelt figyelmet, így most szívesen az ügy mellé állunk – nyilatkozta Dobos Tamás a Debrecen Városáért Közhasznú Polgárőr Egyesület elnöke.

– A jövőben rendhagyó órákba is szeretnénk bevonni a polgárőröket, mert a gyermekek jobban befogadják a tapasztalati beszámolót, mint az elméleti veszélyekre intő pedagógusok tanácsait – tette hozzá Szabó Gyula debreceni önkormányzati képviselő és az Epreskerti Általános Iskola igazgatója. Mint hangsúlyozta a környék eddig sem volt problémás a közbiztonság tekintetében, de a nagy átmenő forgalom és részben az áruház megjelenése miatt több idegen jár a településrészekre. Kiemelte épp ezért örül annak, hogy a TESCO Debrecen Repülőtér Extra Áruház anyagi segítségével megerősíthetik a polgárőri jelenlétet az üzlet parkolójában, az iskola közelében és a településrészeken.

HBN-HaBe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában