Bulvár, celeb

2008.07.01. 14:45

Új arc és arculat a Híradóban

<p>Az RTL Híradó hírigazgatója, Kotroczó Róbert fontosnak tartja, hogy a nézők tudják, mire készülnek, milyen problémáik vannak, vagyis szerinte jó, ha a nyilvánosság mi történik a színfalak mögött.</p>

Sokan misztikusnak hiszik a híradózást, úgy gondolják, hogy ez valami nagyon rejtélyes és a hétköznapi munkáktól teljesen eltérő dolog. Éppen ezért, hogy az emberekhez közelebb álljon a műsor, és ne érezzék olyan távolinak, idegennek, vagy leellenőrizhetetlennek, nemrég elkészítették – a külföldi példákhoz hasonlóan, ám Magyarországon egyedülálló módon – az RTL Klub hírigazgatóságának etikai kódexét, és nyilvánosságra is hozták.

Bárki megveheti, elolvashatja, és hogyha hibát talál a műsorban, illetve úgy gondolja, hogy nem követik saját szabályaikat, szólhat a különböző fórumokon, például a videós hírportáljukon, az RTLHIREK.HU oldalon.

Legutóbb éppen itt jelent meg egy videó, melyen Erős Antónia készített interjút a hírigazgatóval.

A beszélgetés egyik témája a Híradó image-e volt. Ugyanis hamarosan, várhatóan ősszel új arculattal jelentkezik a műsor, azaz megváltozik a stúdió kinézete, az asztal (úgy tervezik, hogy a mostanit kiállítják valahol, és majd lehet vele fényképezkedni), a főcím és a zene is.

A házon belül készülő arculat készítésénél figyelembe vették a nézők véleményét is.

Tavasszal kérdezték még a Híradó portáljának olvasóit, hogy mennyire tetszik nekik a műsor, illetve a kinézete, tehát a néző leírhatta véleményét az arculattal kapcsolatban.

Többek között kiderült, hogy az igen egyedi és karakteres főcímzene nagyon elnyerte a tetszésüket, és megtudtuk, valószínűleg az új zene emlékeztetni fog a jelenlegire.

Egy ideiglenes stúdióban készült az interjú, mivel az eredetit éppen átalakították, hogy a szintén blue box technikán – azaz vetített, 3D-s rajzolt háttér - alapuló új stúdió biztonságosabban működjön.

Ezen felül több technikai újítást is elvégeztek, és lehet merészebb kameramozgásokat is használni.

De nem csak az arculat változik, hanem az arc is. Alföldi Zoltán június 29-én vezette utoljára az RTL Híradót.

Hamarosan újra egy csatornánál dolgozhat feleségével, Sárosdy Eszterrel, aki az ATV reggeli műsorát vezeti. Alföldi Zoltán helyett az RTL Klub most új műsorvezetőt keres.

Fontos tudni, hogy első körben saját embereik között válogatnak, majd a Független Hírügynökségben, és így tovább.

De ez a válogatás nem olyan egyszerű. A híradós műsorvezető kiválasztása a legnehezebb, mert szakmailag is elismert újságírónak kell lennie, illetve jól kell mutatnia a képernyőn, legyen karakteres, határozott, és ne túl fiatal, de ezen kívül még sok szempontnak kell megfelelnie.

Inkább férfiakat keresnek, és a jelentkezők feladata, hogy hírt írjanak, és olvassanak.

Alföldi Zoltán műsorvezető társa, Kumin Viktória is eltűnik a képernyőről. Igaz, előreláthatóan augusztus közepéig marad, és hamar vissza is tér, hiszen augusztus végére, szeptember elejére babát vár.

Szűcs Viktor
DRK Dóczy Gimnáziuma
11.A

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!