Kiélezett csata lesz: Orosházán a Balmaz

Akt.:
Kiélezett csata lesz: Orosházán a Balmaz
© Fotó: Derencsényi István
Balmazújváros – Az alapszakaszban, és az utóbbi időben is hasonló teljesítményt nyújtottak a felek.

Az Orosházi FKSE otthonába látogat szombaton 18 órától a Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK csapata. A férfi kézilabda NB I. alsóházi rájátszásának hatodik fordulója előtt a hajdú-bihariak 16 ponttal vezetik a maguk „csoportját”, a hetedik helyen állnak, az orosháziak pedig a nyolcadikok 13 egységgel.

Szerdán is pályára lépett mindkét egylet: Füzesi Ferenc alakulata hatalmas csatában, tetemes hátrányát ledolgozva nagyon fontos, 26–25-ös győzelmet aratott a Gyöngyös ellen. A Békés megyeiek is sikerrel vívták meg a maguk csatáját, 26–22-re múlták felül a Komlót. A play off eddigi öt játéknapján egyébként azonos teljesítményt nyújtott a két gárda, két siker, két döntetlen és egy vereség szerepel az újvárosiak és az orosháziak neve mellett is, akik a bajnokság első etapjában is közel hasonló produkciót mutattak.

Az alapszakaszban ősszel és tavasszal is kiélezett küzdelem zajlott a csapatok között. Először, szeptember elején, a Kőnig Rendezvényközpontban iksz lett az összecsapás vége, félidőben még 13–8-as hazai vezetést mutatott az eredményjelző, aztán mégis 26–26-os döntetlennel zárult a derbi. Ezen a meccsen egyébként Oláh Gábor tíz találatot jegyzett, ezzel ő volt a legeredményesebb. A „visszavágón” már nem volt pontosztozkodás, Temesvári Jánosék 25–23-ra nyertek. Az előzmények alapján kijelenthető, most is nüanszokon múlhat a győztes kiléte.

HBN