Kiderült, hol fejlesztik mostanában az áramhálózatot

E.on sajtótájékoztató a tervezett beruházásokról
E.on sajtótájékoztató a tervezett beruházásokról - © Fotó: Matey István
Debrecen – Idén a kisfeszültségű hálózat és a közvilágítás korszerűsítésére helyezik a fő hangsúlyt.

Idén csaknem kétmilliárd forintot különítettek el a költségvetésükből a debreceni üzemterületük hálózatának a karbantartására és fejlesztésére – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatójukon Haraszti Judit, az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója. A biztonságos működéshez szükséges beavatkozások mellett, a közvilágítás korszerűsítése kapja a fő hangsúlyt – tette hozzá.

Cserélik a világítást

A fenti összegből 668 millió forintot Debrecenben használnak fel. Barcsa Lajos alpolgármester úgy fogalmazott: a város stratégiai partnerként tekint az áramszolgáltató cégre, még ha az elmúlt időszakban akadtak is kisebb problémák egyes városrészekben, melyek részben a szolgáltatásból, részben az elavult rendszereszközökből fakadtak. Ennek is tudható be a 668 milliós fejlesztés is a cég részéről. Az alpolgármester emlékeztetett arra, hogy az önkormányzat tavaly 38 utcában helyezett üzembe 144 új lámpatestet 47 millió forintos költséggel. Emellett 58 utcában 836 lámpában cseréltek ki a régi égőt korszerű, LED-esre összesen 166 millió forintért, amit a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kiírt pályázati pénzből finanszíroztak. Idén a város több mint 50 millió forintot fordít a közvilágítás bővítésére és minőségi cseréjére.


eon (2)

Fotó: Matey István


Kis- és középfeszültségen is

A már megkezdett és a megvalósításra váró beruházásokról Oláh Attila, debreceni üzemvezető számolt be. Elmondta, az elsők között Dombos tanyán a Nektár, Bibe, Porzó és Bimbó utcákon építették át a kisfeszültségű hálózatot 2,4 kilométeren 18 millió forintért. A Rakovszky, Bercsényi és Csillag utcákon a fali tartós hálózat cseréjét, Pacon pedig a Sikló és az Izabella utcákban a kisfeszültségű hálózat átépítését tervezi a szolgáltató. A közvilágítást érintő beruházások közül elsőként a Kossuth utcán, a Nagyerdei körúton, majd az Újkerti lakótelepen cserélik ki a kábeleket 60 millió forintért.

A megye más településeit is érintik a beruházások, Nyírábrányban mintegy 3,5 kilométer kisfeszültségű hálózat átépítését tervezik több mint 30 millió forint értékben, Bihartordán pedig 1,5 kilométer felújítását több mint 14 millió forintért.

HBN-ÉP

Címkék: , ,