Sport

2015.01.27. 18:17

Felszabadultan játszhatnak

Debrecen - Újabb nehéz ütközet: a világ egyik, ha nem a legjobb csapata, a Győr otthonában vendégszerepel a Loki.

Debrecen - Újabb nehéz ütközet: a világ egyik, ha nem a legjobb csapata, a Győr otthonában vendégszerepel a Loki.A pénteki Fradi-meccs után a Győri Audi ETO KC-vel szemben kell megküzdenie a DVSC-TVP Aquaticum csapatának szerdán 18 órától a Rába-parton a női kézilabda NB I. 17. fordulójában, vagyis egy héten belül találkozik a jelenlegi két legerősebb magyar együttessel a tabella nyolcadik helyén álló Loki.

A listavezető, Bajnokok Ligája címvédő Győr eddig nem veszített pontot, és a papírforma szerint ezúttal sem rontja le eddigi százszázalékos mutatóját. A debreceni lányok is jól tudják, hogy nem ők a találkozó esélyesei, ennek ellenére nyilván egy jó meccset akarnak játszani. Ősszel is találkoztak már a felek, akkor a Hódosban 35–20-ra nyertek Kovacsics Anikóék.

Nincs teher

– Az FTC ellen beleszaladtunk egy csúnya vereségbe, nem szeretnénk ezt újra átélni. Múlt pénteken fővárosi riválisunknak minden összejött, nekünk ezzel szemben semmi, pedig spannolt minket a hazai pálya, a szurkolók, és fel is készültünk, mégsem úgy alakult, ahogy elterveztük. De úgy érzem, túlléptünk rajta, összeszedtük magunkat, és várjuk az újabb nehéz feladatot – mondta a Loki balszélsője, Szilágyi Ágnes, majd rátért a Győr elleni bajnokira is.

– Tisztában vagyunk vele, hogy egyértelműen ellenfelünk a jobb, de mivel nem nyomaszt minket az esélyesség terhe, játszhatunk felszabadultan. Előző találkozásunkkor tizenöt góllal voltak jobbak nálunk a győriek, szeretnénk ezt a különbséget csökkenteni. Az új arénájukban léphetünk pályára, ami nekem személy szerint nem ad pluszt, de persze kíváncsian várom, milyen a létesítmény – fogalmazott a kézis hölgy, aki elárulta, szerencsére nincs újabb sérült a csapatukban.

Szilágyi hozzátette, húzós heteket élnek át, sűrű a program, nincs idejük regenerálódni, így lehet, kicsit kipukkadtak, de mindent megtesznek, hogy talpra álljanak, és a hátralévő fontos derbiket hozni tudják.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!