Magyarország

2008.04.17. 11:42

Hétfőtől nem kell ráírni a csekkekre a személyigazolvány számot

<p>Hétfőtől nem kell ráírni a sárga csekkekre a személyi igazolvány számát a befizetéskor, a Magyar Posta ugyanis április 21-től felfüggeszti az április elsejétől alkalmazott rendelkezést - tájékoztatta csütörtökön a Független Hírügynökséget közleményében Tomecskó Tamás szóvivő. A posta az állampolgári jogok országgyűlési biztosának felhívására döntött így.</p>

Április 21-től felfüggeszti a Magyar Posta azt az április 1-jétől érvényes rendelkezést, amely szerint az 1000 eurónak megfelelő forintösszeg alatti csekkekre rá kell írni a befizető személyi igazolványának számát.

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa ugyanis kifogásolta ezt az előírást. A posta ugyanakkor keresi azt a megoldást, amely megfelel az adatvédelmi előírásoknak, de a pénzmosás, illetve a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény rendelkezéseinek is - áll a közleményben.

A Magyar Posta évente több mint 280 millió csekket vesz fel. Az ezeken befizetett összeg meghaladja a 3000 milliárd forintot. Az április 1-jétől alkalmazott rendelkezés a csekkek egytizedét érintette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!