Helyi közélet

2014.03.10. 13:16

Vihetik az igazgató házát, autóját

Hajdú-Bihar - A cégvezető a másnak kárt okozó döntéséért személyes vagyonával is felel.

Hajdú-Bihar - A cégvezető a másnak kárt okozó döntéséért személyes vagyonával is felel.

„Bár érzem a döntéseim súlyát, mégsem gondolok arra, hogy valamiféle menedzser-biztosítást kellene kötni magamra; Több ajánlat közül kiválasztottuk a legjobbat és cégvezetői szintig valamennyi kollégámra megkötöttük a felelősség-biztosítást” – két vállalatvezetői vélemény annak kapcsán, hogy március 15-től a vezető tisztségviselők a saját vagyonukkal is felelnek a hibás, és másoknak kárt okozó döntéseikért.

Jobb félni, mint…

A szállítmányozással foglalkozó DE-LOG Cégcsoport vezérigazgatója elmondta, hogy ők megversenyeztették a biztosítókat és a legjobb ajánlatot tevővel kötöttek szerződést a vállalatcsoport 14 döntéshozó munkatársára.

– Rendezett viszonyok között működő cégeknél viszonylag kicsi az esélye annak, hogy egy ilyen biztosítást be kelljen váltani, ugyanakkor a hibás döntés lehetősége a legnagyobb jóindulat mellett is benne van a vezetői ténykedésben – indokolta meg döntésüket Fülöp Zsolt.

Névtelenséget kérő kollégája azt mondta, hogy bár a törvény csak a szándékos károkozást bünteti, mégis hajlik a biztosítás-kötésre, hiszen látott ő már olyat, hogy ami az egyik bírónál fekete volt, az a másiknál fehér.

HBN–PA


Hajdú-Bihar - Túlzottan szubjektívnek tartják annak megítélését, hogy mi a rossz döntés.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában