Helyi közélet

2014.08.02. 12:23

Vidéken Debrecenben a legdrágább

Debrecen - A hallgatók elsősorban az egyetem közeli ingatlanokat keresik. Igaz, ezek drágábbak. Az egyetemi ponthatárok kihirdetését követően a hallgatók körében megindult az albérletkeresési hajsza.

Debrecen - A hallgatók elsősorban az egyetem közeli ingatlanokat keresik. Igaz, ezek drágábbak. Az egyetemi ponthatárok kihirdetését követően a hallgatók körében megindult az albérletkeresési hajsza. Azok, akik a cívisvárosban folytatják felsőfokú tanulmányaikat, valamennyivel olcsóbban jutnak „kecóhoz”, mint akik a fővárosban keresnek albérletet, ugyanakkor a vidéki egyetemvárosok közül Debrecenben a legdrágábbak a kiadó ingatlanok.

A Duna House összehasonlító elemzéséből kiderül, hogy legjobban azok a diákok járnak, akik Nyíregyházán és Szegeden tanulnak tovább, míg a hajdú-bihari megyeszékhelyre érkezőknek igencsak a zsebükbe kell nyúlniuk, hiszen az árak nem sokkal maradnak el a budapestitől.

Frekventált helyek

– Az év első feléhez képest július végén mintegy 20 százalékkal nőtt az albérletek ára. Természetesen minden hallgató az egyetem közeli lakásokat keresi: a Nagyerdőn, az Újkertben, a Vénkertben és a belvárosban pillanatok alatt kiadható az ingatlan.

HBN–TZ

A cikk folytatása a Napló szombati számában olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában