Sport

2016.10.23. 10:12

Elvitték a három pontot

Debrecen - A DVSC hazai pályán kikapott a listavezető Vasastól, és a kilencedik helyre csúszott vissza.

Debrecen - A DVSC hazai pályán kikapott a listavezető Vasastól, és a kilencedik helyre csúszott vissza.

A szombati, Vasas elleni bajnoki meccs előtt szóba került a DVSC-drukkerek között, hogy nem panaszkodhat türelmetlenségre a portugál tréner, Leonel Pontes és szakmai stábja, hiszen tartósan rég nem látott helyen, a középmezőnyben tartózkodik a csapat, ám egyelőre mindenki azt várja, előbb-utóbb összeáll a gárda. Erre nem éppen a legkönnyebb ellenféllel szemben adódott újabb alkalom, az angyalföldiek éllovasként utaztak el a Nagyerdőre, éppen azokat az erényeket csillogtatva, amiben reménykednek Debrecenben is a szurkolók: egységes és jól összerakott együttest alkotnak a piros-kékek.

A cívisvárosban sem reménykedett másban Michael Oenning vezetőedző, mint a stabilitásban, szervezetten kezdte a játékot a pesti alakulat, a hazaiak pedig igyekeztek dominálni az első percektől kezdve.

Kimaradt a ziccer

A mérkőzés elején az agilis Holman Dávid lőhetett, ám lepattant a labdája a menteni akaró védőkről. A Vasas futballjában benne rejlett a veszélyes kontrák lehetősége, Kleisz próbálkozott veszélyesen, majd a szünet előtt nem sokkal Danilovicsnak már bravúrra volt szüksége Saglik löketénél. Megélénkült az iram, Róbert Vittek pedig kihagyta a Loki ajtó-ablak ziccerét, a kapussal szemben állva a hálóőrbe vágta a labdát.

Hogy a vendéglátók szempontjából keserűen érjen véget a játékrész, arról Murka gondoskodott, távolról kilőtte a sarkot.

Gyors gólváltás

A pihenőt követően szinte rögtön tombolhatott a hazai publikum, ugyanis Holman klasszis megmozdulása egyenlítést ért, a középpályás bombagólt ragasztott Nagy kapujába.

Sajnos, hamar lehűtötték a kedélyeket az angyalföldiek, mert a török támadó, Saglik újra vezetést szerzett a Vasasnak.

Még jobban nekidurálta magát a DVSC, Vittek, Brkovics és Holman is betalálhatott volna, ha pontosabban céloz, ez azonban elmaradt, aminek következtében pont nélkül maradt a Debrecen, és a kilencedik helyen találta magát a többi eredmény alakulása következtében.

A lefújást követően már jócskán lehetett kritikus hangokat hallani a Nagyerdei Stadion lelátóin. Tény, most már égetően nagy szükség van a pontokra, hiszen már hátrafelé kell tekinteniük a piros-fehéreknek a tabellán. Szombaton a Gyirmót következik idegenben, újabb botlás nem nagyon fér már bele debreceni részről.

HBN


A tények

OTP Bank Liga, 13. forduló

DVSC-Vasas 1–2 (0-1)

Nagyerdei Stadion, 3723 néző. Vezette: Erdős (Tóth II., Szalai)

DVSC: Danilovics – Jovanovic (Horváth Zs., 78.), Brkovics, Mészáros N., Bobko - Filip, Tőzsér – Könyves (Castillion, 65.), Holman, Szakály (Mészáros K., 63.) - Vittek

Vasas: Nagy G. – Kleisz, Burmeister, Debreceni, Ristevski – Saglik (Osváth, 86.), Korcsmár, Czvitkovics (Manjrekar, 72.), Murka, Hangya – Pavlov (Kulcsár, 91.)

Gól: 0-1 Mukra (45.), 1-1 Holman (50.), 1-2 Saglik (56.)

Sárga lap: Castillion (71.), Tőzsér (95.), Manjrekar (95.)


Debrecen – A DVSC vs. Vasas (1-2) NB I-es mérkőzés után a két edző, Leonel Pontes és Michael Oenning értékelte a látottakat.


Debrecen - A listavezető Vasas FC 2-1-re győzött a Debrecen vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 13. fordulójában.


Debrecen - A labdarúgó OTP Bank Liga tizenharmadik fordulójában a DVSC a Vasas csapatát fogadta szombaton 17.30-tól a Nagyerdei Stadionban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!