fotókon az utcabál

2021.09.11. 21:45

Kicsik és nagyok is jól szórakoztak a Szabó Lőrinc utcán

Jó szomszédokhoz illően meg is vendégelték egymást.

Fotó: Kiss Annamarie

A bejáratnál már ugrálóvar fogadta a gyerekeket, beljebb pedig mindenféle játékok, ínycsiklandó ételek és zenés-táncos műsorok tömkelege várta szombaton a debrecenieket. Tizedik alkalommal tartottak utcabált a Szabó Lőrinc utcában – a tavaly a járvány miatt elmaradt –, évekkel ezelőtt a környékbeli lakók kezdeményezésére jött létre a közösségi megmozdulás.

„Annyira nagyszabású rendezvény szokott lenni, hogy két-háromezer fő megfordul itt, ezért egy elég hosszú útszakaszt zártunk le. Harminc sátorban készülnek az ételek, melyeket elsősorban támogatóink és nagyon sok helyi sok lakos készít, olyanok, akik úgy gondolták, szeretnék megvendégelni a szomszédaikat, a városrészen lakókat”

– beszélt a jubileumi rendezvényről Katona Erzsébet önkormányzati képviselő. Mint mondta, a délután a családokról szól: ugrálóvár, kézműves foglalkozások, arcfestés, csillámtetoválás és minden, ami a gyerekeknek érdekes, megtalálható itt. A főzőegységeknél öt órára készültek el az ételek, melyeket aztán a kilátogatók fogyasztottak el – teljesen ingyen.

– Mindig próbálok olyat készíteni, ami nem annyira hétköznapi – mondta Csapó Attila, aki eddig minden utcabálon főzött valamit. Készített már spanyol, vagy épp görög ételt, elmondása szerint az eddig legnehezebb az volt az elmúlt tíz évben, amikor harminc liter tejberizst főztek. – Most egy szezonális dolgot hoztunk: lecsót. Pekingi kacsakrémben megsütöttük a csirkemelleket, ezt tettük a lecsóra. Muszáj itt lennem a barátokkal, a kollégákkal, mert itt adhatunk, és nekünk ez jó – vallja. Kicsit odébb kappanpörkölt készült és tépett marhaoldalas ciabattába töltve, de volt olyan, aki töltött káposztával megrakott tányérral keresett ülőhelyet magának.

– Nagyon jók a csapatok, több mint tizennégy csapat főzött, egyik jobb volt, mint a másik. Talán a babgulyás volt az igazi sláger, de volt kappanpörkölt, palóc gulyás, legényfogó, lecsó, paella és rizses hús is. Azt hiszem, mindenki jóllakott – összegezte Kósa Lajos országgyűlési képviselő. Két színpadot is felállítottak a Szabó Lőrinc utcán, ahol a tánccsoportok léptek fel, valamint többek között Kökény Attila is koncertet adott.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában