művésznek született

2020.02.27. 10:54

Főszerepet kapott a fiatal színész

A debreceni Jéger Zsombor az Örkény Színház tagjaként lép színpadra.

Fotó: Gordon Eszter

Jéger Zsombor a szó legszorosabb értelmében színésznek született. Alig múlt ötéves, amikor megkapta élete első szerepét a Csokonai Színház A dzsungel könyve című előadásában. Gyerekszínészként hamar magával ragadta a színházi légkör, így a szülővárosában töltött általános iskolai és drámatagozatos, gimnáziumi éveit követően egyértelmű volt, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem felé veszi az irányt.

A mának dolgozik

Mára jelentős színházi szerepek fűződnek a nevéhez, szinkronhang, A Jupiter holdja című Mundruczó-filmmel pedig megjárta a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivált. 2016 óta az Örkény Színház társulatának meghatározó tagja. Jelenleg kilenc futó előadásban szerepel napról napra.

Az új évad is izgalmasnak ígérkezik számára, hiszen négy bemutatója várható, köztük egy főszerep is jutott neki a Legyek című darabban. Elmondása szerint a magán­élettel ellentétben a színházban nem tud hatalmas távlatokban gondolkodni.

– Egy színész jó esetben is csak a jövő évad szerepeiről tud, nincs lehetősége előre tervezni. De ebben pont ez a szép! A színház a máról szól, a ma emberének! Ezért nincsenek nagyra törő álmaim. Mindig egy évadban gondolkodom és a mában, illetve az aznapi előadásban – osztotta meg a Naplóval Jéger Zsombor.

A Legyek egy Elektra-átirat Hegymegi Máté rendezésében; a darabban Jéger Zsombor mellett színpadra lép többek között Nagy Zsolt, Fodor Tamás, Zsigmond Emőke és Für Anikó is.

PSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában