Nagyvilág

2008.05.11. 11:06

Alvilági kivégzés Odesszában

<p>Ukrajna – Ismeretlen elkövetők Odesszában a saját udvarán agyonlőtték az egyik országos ukrán bűnszervezet alvezérét.</p>

Az alvilági körökben Tengiz néven „tisztelt” 43 éves Tengiz Karcsavról úgy tartották, hogy az egyik ukrajnai országos bűnszervezet vezérének, Antimosznak volt a jobb keze.

Az UNIAN által idézett szemtanúk elmondása szerint Karcsavhoz vasárnap délben az otthonául szolgáló lakópark udvarán lépett oda két ismeretlen személy, akik félrehívták, majd két lövéssel agyonlőtték. Tengiz a helyszínen életét vesztette.

Az ukrán BM Szervezett Bűnözés Ellenes Állami Főosztályának közleménye szerint Tengiz Karcsavot a múlt év szeptemberében kábítószer- és illegális fegyverbirtoklás címén egy ízben már őrizetbe vették Zsitomirban, ám akkor a bíróság a nyomozás lezártáig – lakhelyelhagyási tilalom mellett – szabadlábra helyezte. Tengiznek már másnap reggelre nyoma veszett.

A maffiaellenes ügyosztály szerint egyébként a már említett Antimosz ellenőrzi Ukrajna nagy részében a kábítószer-kereskedelmet, valóságos tolvajbanda-hálózatot tart fenn, s feltehetőleg az ő nevéhez fűződik az EU-ba irányuló embercsempészet java része is.

– Palkó István –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!