hiába van meleg

2019.08.23. 08:04

Nyár végén általában kevesebb ivóvizet fogyasztanak a háztartások

Hajdúnánáson felülvizsgálták a szivattyúkat, és ahol kellett, cserélték a szakemberek.

Fotó: Pixabay

Vegyes képet mutatnak az elmúlt hetek vízfogyasztási adatai Hajdú-Biharban – adta hírül a térség vízszolgáltatója, a Tiszamenti Regionális Vízművek (TRV). Bár az elmúlt hetekben csaknem rekordot döntött a hőmérséklet a megyében, mégsem emelkedett mindenhol a vízfogyasztás. Sőt, akadt olyan település, ahol 10 százalékos csökkenést tapasztaltak a júniusi átlagfogyasztáshoz képest. A társaság szerint a csökkenés általában annak tudható be, hogy a felhasználók tavasz végén, nyár elején bátrabban locsolnak, majd amikor az első számlát megkapják, visszafogják a vízfelhasználást.

Persze, több településen inkább növekedett a vízigény. Legnagyobb mértékben Újlétán, ahol 27 százalékkal fogyott több víz az utóbbi időszakban, mint júniusban.

Ismeretes, Hajdúnánáson, a júniusi csúcs idején víztakarékossági felhívást tett közzé a vízszolgáltató. Feltehetően ennek is betudható, hogy a jelenlegi átlagfogyasztás a településen nem éri el az akkori átlagot. Mindezek mellett a TRV a kutak szivattyúinak felülvizsgálatát és – ahol indokolt volt – cseréjét is elvégezte nemrégiben, így a társaság folyamatosan biztosítani tudta és tudja a város jelenlegi vízigényét a legnagyobb melegben is.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában