Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.28. 17:27

Postafordultával interpellált a Parlamentben

<p>Nyíregyháza - A kisposták üzemeltetői nevében hangzottak el érvek az új közbeszerzési eljárással szemben, kiemelve: a közepes lélekszámú településeken is veszélybe került a szolgáltatás, sértve ezzel az ott élők jogegyenlőségét.&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/postafordultaval-interpellalt/cn/szon-news-km_01-20080428-052224">Felszólalás: <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

A falusi kisposták jól működő rendszerét teszi tönkre a kormány, ez is falurombolásként értelmezhető – mondta az Országgyűlés hétfő ülésén dr. Tilki Attila fideszes országgyűlési képviselő. A kisposták helyzetével foglalkozó interpellációjában rámutatott: 1100 kisposta újszerű üzemeltetetése hátránnyal jár a kistelepülésen élők számára.
A képviselő azt követően kért szót a parlamentben, hogy vasárnap Nyíregyházán tanácskoztak a kispostákat üzemeltető vállalkozások, vállalkozók, önkormányzatok képviselői, és tiltakozó petíciót fogalmaztak meg a Magyar Posta Zrt. Igazgatóságának illetve vezérigazgatójának. Ebben kifejtették: az új közbeszerzési eljárás kiajánlott díjai a működési költségek felét sem fedezik, a közepes lélekszámú településeken is veszélybe került a szolgáltatás, sértve ezzel az ott élők jogegyenlőségét.
- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!