Kaba hírei

2018.12.31. 11:16

Kívül-belül megújul a kabai közkonyha

Kaba - Egyedi kérelemre 145 millió forintot kapott Kaba a kormánytól.

Kaba - Egyedi kérelemre 145 millió forintot kapott Kaba a kormánytól.

Rossz állapotba került az elmúlt években a kabai közkonyha. A felújítását nem lehetett tovább halogatni, ezért a kabai önkormányzat részben saját forrásból – 20 millió forintból –, valamint 15 millió lakossági adományból 2018 nyarán hozzákezdett a felújításhoz. A konyha azonban lényegesen rosszabb állapotban volt, mintsem hogy azt 35 millióból fel lehetett volna újítani. Ez a pénz a belső felújítás egy részére volt csak elég.

Mint azt Szegi Emma polgármester elmondta, a konyha felújításának támogatásáért egyedi kérelemmel fordultak a kormányhoz. 145 millió forintot kaptak, amely elég lesz a külső-belső felújításra. A munkálatok 2019 elején kezdődnek és még abban az évben be is fejeződnek.

Az étkezőt bővíteni fogják, a következő hetekben, hónapokban meg kell oldani a diákok étkeztetését. A legvalószínűbbnek most az látszik – fogalmazott Szegi Emma –, hogy a konyhán megfőzött ételt kiszállítják az iskolába, és a diákok ott fogyasztják el az ebédet.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!