Meghálálnák a bizalmat

2019.09.08. 16:48

Új alternatíva a futsalozni vágyó fiataloknak

Turcsik Gergőék célja, hogy szívesen járjanak a gyerekek edzésre.

Fotó: Kiss Annamarie

Új egyesület kezdte meg működését nemrégiben Debrecenben: a La Escuela Futsal Club anyaegyesülete ugyan Budapesten működik, azonban a Turcsik Gergő vezette szakmai stáb immár a cívisvárosban is tart edzéseket.

Nagy mosollyal az arcukon szálltak le a buszról a gyerekek, akik a környező településekről érkeztek tréningre a G4 Fitnessbe. Turcsik Gergő már ott várta őket az egyenpólókkal, melyek felöltése után jöhetett is a gyakorlás. Fábri Dávid és Sánta Attila „kezelésbe vette” a fiatalokat, a klub elnöke pedig kifejtette lapunknak, hogyan is keveredtek Debrecenbe.

Sok a hiányosság

– Budapesten működik az anyaegyesületünk, de februárban jött a lehetőség, hogy a Debreceni Sport Clubból át lehetne venni a gyerekeket. Kaptunk is az alkalmon, és június közepén meg is történt az átigazolásuk. Négy korosztályban indítunk majd csapatokat nagypályán, U7-ben, U9-ben, U11-ben és U13-ban. Novemberig, a Bozsik-tornák végéig nagypályázni fognak a gyerekek, utána, a téli hónapokban pedig jöhet a futsal. Huszonöten jelentkeztek át hozzánk, azóta pedig még plusz heten kerestek meg minket.

„A szülők belénk fektették a bizalmunkat, és mi nem szeretnénk csalódást okozni számukra, azon vagyunk, hogy a lurkók fejlődjenek és szép eredményeket érjenek el.”

A gyerekek fele debreceni, a többiek pedig a környező városokból, Hajdúbagosról, Sárándról és Hajdúszoboszlóról járnak tréningezni, a helyi bajnokságokban fognak indulni. Mindenki jól beleállt a munkába, megnöveltük az edzésszámot, úgy látom, szívesen járnak a tréningekre. Az alapoktól kellett kezdeni, sok volt a hiányosság, amit muszáj pótolni. Már most van két olyan játékos, aki Budapesten is megállná a helyét, de a többiek is igyekeznek – részletezte Turcsik Gergő.

Fotó: Kiss Annamarie

Kiderült, a focipalántákat busszal hordják edzésekre, és felszerelést is kaptak. A klub által megálmodott Hónap játékosa díja is nagy sikert aratott az ifjoncok között.

Debrecenben Fábri Dávid és Sánta Attila tartja a foglalkozásokat, illetve Turcsik is rendszeresen ellátogat a hajdú-bihari megyeszékhelyre, hogy személyesen foglalkozhasson a jövő nemzedékével. Sánta Attila neve ismerősen csenghet a környéken, hiszen a korábbi utánpótlás és felnőtt válogatott kerettag játszott a Berettyóújfaluban, illetve a DEAC-ban is, jelenleg pedig a Nyírgyulaj színeiben futsalozik. Megtudtuk, a vezetőség Pallai Gáborral is tárgyalásban van, jó esély van rá, hogy a jó hírű kapus is a La Escuela Futsal Club segítségére lesz a későbbiekben.

Fotó: Kiss Annamarie

Megduplázni a létszámot

Turcsik Gergő nagypályás labdarúgó pályafutása végén már Újpesten, NB II-ben futsalozott, és már akkor érlelődött benne a gondolat, hogy szeretne egy klubot alapítani. – Nagyon rossz gyerekkorom volt, talán emiatt is gondolok másként a fiatalokra. Számomra egyfajta terápia, ha velük foglalkozhatok. Élvezem a közös munkát, remélem, ők is. Anno, 2017-ben 17 gyerekkel vágtam bele Budapesten a munkába, mára 45-en vannak.

„Célom, hogy egy éven belül Debrecenben is megduplázzam a létszámot.”

Folyamatosan próbálom képezni magam, figyelem a hazai és nemzetközi bajnokságokat is, olvasom a szakirodalmat, hogy minél jobb szakemberré váljak – mondta.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában