Jubileumi világkupára utaznak az uszonyosok

Senánszky Petra érmekért ugrik vízbe
Senánszky Petra érmekért ugrik vízbe - © Fotó: Debreceni Búvárklub
Debrecen – Tizedik alkalommal rendez Magyarország uszonyos-, és búvárúszó világkupa-fordulót, amelynek e hét végén, az egri Bitskey Aladár Sportuszoda ad otthont.

A rangos nemzetközi viadalra 21 ország közel 400 versenyzője adta le nevezését, köztük a Debreceni Búvárklub kiválóságai is.

A világkupákon évről-évre jól szereplő debreceniek között természetesen ott lesz a világ-, és Európa Bajnok Senánszky Petra és Kosina Gergő, az utánpótlás válogatott Szűcs Rebeka és Szabó Anita, de tehetséges újoncokat is avatnak majd a rendkívül erősnek ígérkező nemzetközi mezőnyben.

Az érmekért elsősorban felelős Senánszky Petra izgatottan várja az idei első komoly megmérettetést:

„Nagyon örülök, hogy ilyen népes és erős mezőny lesz, kiváló erőfelmérőnek ígérkezik. Keményen dolgoztunk az elmúlt hetekben, több újdonságot is beépítettünk az edzésprogramba, izgatottan várom, hogy mire leszek képes. Igaz csak néhány nap könnyítést kaptunk, de mindannyian a legjobb időeredményeinkért utazunk Egerbe!” – vázolta terveit az 50 és a 100 méteres uszonyos gyorsúszásban jelenleg is világcsúcstartó sellőlány.

A verseny szombaton és vasárnap, délelőtti és délutáni versenyprogramokkal kerül megrendezésre, a Magyar Búvár Szakszövetség által.

– Debreceni Búvárklub –