Sport

2018.03.04. 12:43

Nem kezdett rosszul a Loki, de nem sikerült betalálni

Debrecen - Nem született gól a PAFC–Debrecen bajnoki összecsapáson a Puskás becenevét viselő arénában.

Debrecen - Nem született gól a PAFC–Debrecen bajnoki összecsapáson a Puskás becenevét viselő arénában.

A szezon első két meccsén elvérző DVSC szerdán már sikerélménnyel gazdagodhatott: a Magyar Kupában, a Dorog felett aratott győzelme továbbjutást ért. Herczeg András és tanítványai abban reménykedtek, hogy a hétközi találkozóval elindulnak felfelé, erre szombaton a Puskás Akadémia ellen adódott lehetőségük a felcsúti Pancho Arénában.

Szintén továbbment a kupában a PAFC, igaz, Pintér Attila vezetőedző gárdája csak hosszabbítás után, 120 perc játékot követően tudta kiütni a Zalaegerszeget.

Jól kezdtek

Nem kezdett rosszul a Loki, amely most megerősített középpályássorral, és egy előretolt centerrel állt fel, míg a jobbhátvéd ezúttal a belső védő, Mészáros Norbert lett. A meccs elején Könyves felborításáért járó szabadrúgásból Bódi veszélyeztetett – Hegedűs szépen védett.

Fotó: Kovács Péter

Nem sokkal később a MK-találkozó hőse, Sós Bence mehetett teljesen egyedül a kapura, kissé éles szögből leadott lövését üggyel-bajjal hárította a kapus.

Volt válaszuk a magához térő házigazdáknak minderre, Diallo fejesét kellett hárítania Nagy Sándornak. A szünet előtt tíz perccel Knezevic találta el távolról a lécet, úgyhogy jól jött a pihenő a hajdúságiak számára. A második játékrészben Bódi Ádám mentett nagyot a gólvonalon Diallo ollózása után.

Ezt követően összekapta magát a DVSC, és kiegyenlítetté vált a találkozó.

Valamivel többet támadott a PAFC, de a Debrecen előtt is akadtak volna nagy lehetőségek, ha az utolsó passzokat nem rontják el Varga Kevinék. Takács egy ízben így is ajtó-ablak helyzetben lőhetett a tizenhatoson belülről kapura, de csúnyán fölé szállt labdája.

A meccs végén még volt egy kezezésgyanús eset a vendégek tizenhatosán belül, de a bíró nem ítélt büntetőt, ezért maradt a gól nélküli végeredmény.

A lokisták tehát az első két bajnokijukon nem tudtak betalálni a hálóba, ezen kell elsősorban javítaniuk.

HBN


A tények

OTP Bank Liga, 21. forduló

Puskás Akadémia – DVSC 0-0

Pancho Aréna, 200 néző. Vezette: Andó-Szabó (Albert, Buzás)

Puskás Akadémia: Hegedűs L. – Klinar, Heris, Spandler, Trajkovski – Perosevic, Mevoungou, Márkvárt (Bacelic-Grgic 57.), Knezevic – Diallo, Henty (Molnár 72.)

DVSC: Nagy S. - Mészáros N., Kinyik, Szatmári, Ferenczi - Bódi, Filip, Tőzsér, Varga K. (Csősz 91.) - Könyves, Sós (Takács T. 57.)

Sárga lap: Heris (69.), Szatmári (76.)

Mesterszemmel

Pintér Attila: Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz. Míg a Debrecen több játékost tudott pihentetni a hétközi kupameccsen, mi teljes csapattal játszottunk hét közben. Meg tudtuk volna nyerni ezt a meccset, de 120 perc volt a játékosokban az előző mérkőzés miatt. Erővel bírtuk, fejben viszont nem voltunk ott. Így nem lehet nyerni, pláne, ha a játékvezető két tizenegyestől foszt meg minket. Gratulálok a Debrecennek, meg kell tanulnunk újra győzni.

Herczeg András: Mindkét csapat fegyelmezetten játszott. Labdabirtoklásban jobb volt a hazai együttes, de nekünk voltak inkább helyzeteink. Igazságos a döntetlen. A második félidőben lehetett volna több lehetőségünk, ha nem kapkodunk, és pontosabban jászunk. Az előző mérkőzéshez képest előreléptünk.


[related-post post_id="3784754"]

[related-post post_id="3784578"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!