Helyi közélet

2015.09.19. 16:24

Magyar nóta határok nélkül, ismét Debrecenben

Debrecen - 40. alkalommal csendül fel a nóta, ebből az alkalomból ünnepi gálát rendeznek október 4-én a Lovardában.

Debrecen - 40. alkalommal csendül fel a nóta, ebből az alkalomból ünnepi gálát rendeznek október 4-én a Lovardában.

Sárközi Béla cigányzenekara ezúttal Karácsony Irént, Némethné Kovács Magdát, Kalina Enikőt, Gubik Magdit, Dócs Pétert, Szabó Lajost és Balogh Imre rendezőt kíséri a színpadon.

A Nóta határok nélkül cím nem véletlen, ugyanis az ismert debreceni énekes, Szabó Lajos nemcsak a környező magyarlakta területeken – Erdélytől a Felvidékig –, hanem Kanadában is járt már énekelni. Szabó Lajos édesapjától örökölte a hangját és nótaszeretetét; testvérével, Sándorral együtt éneklik a magyar nótát. Nagy büszkeséggel emlegeti az első sikereit, a 2003-as nótaversenyt, amelyen első helyezést ért el. Az első lemezfelvételét Darumadár gyere velem címmel Jeremiás Béla felkészítésével és kíséretével sikerült megalkotnia, amit páratlan közönségsikerrel mutattak be Debrecenben. A rendezvényt Bényei József költő nyitotta meg, a kezdő énekes számára a művészi életpályára vonatkozó hasznos útravalókkal és biztatással.

Szabó Lajosnak több felvételét a Duna Tv műsorán is láthattuk, a magyar nótához fűződő kapcsolata szerteágazó, hiszen alapító tagja és aktív részese a Debreceni Magyar Nóta Egyesületnek. Elmondása szerint a nótával kapcsolatban minden felkérésnek eleget tesz, és nagy öröm számára, ha a közönség vele együtt énekel. Most, hogy meghívást kapott a Lovardába fellépni, örömmel és büszkeséggel a hangjában mondja, hogy csak bravúros és odaadó énekléssel lehet meghálálni a közönség felől érkező tapsot. „Szeretem az ilyen kihívásokat, igazán nótaszerető embernek vallom magam, akinek mindig öröm a hasonló érdeklődésű közönséggel találkozni” – mondja Szabó Lajos.

HBN–SZL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában