új tárlat

2020.05.15. 10:50

Online kiállításon ismerhetjük meg jobban a tócóskerti lakótelepet

A „Közösségi élet a tócóskerti lakótelep déli részén” című virtuális helytörténeti kiállítás május 15-től elérhető a Méliusz Juhász Péter Könyvtár honlapján.

Fotó: Méliusz Juhász Péter Könyvtár

A tárlat anyaga elsősorban a könyvtár helytörténeti gyűjteményéből került ki, de a könyvtár felhívására érkezett lakossági fotókból, dokumentumokból is válogatott Nagyné Marton Andrea, a kiállítás kutató-szerkesztője – közölte az intézmény.

A virtuális tárlat mesél a lakótelep kialakulásáról, körbejárja az oktatási, közművelődési, vallási élet színtereit. Külön fejezetben mutatja be a művészeti életet, ezen belül is főleg Holló László munkásságát.

A kiállítás oldalán megtekinthető virtuális megnyitó közreműködői a Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium táncművészeti tagozatának növendékei. A kiállítást a Debrecen Széchenyi-kerti Református Egyházközség presbitere, a Kálmáncsehi Galéria vezetője, Török Csaba Pál ajánlja.

Borítóképünkön a Holló László Emlékház látható

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában