Életstílus

2016.03.29. 15:08

Horrorisztikus képeken, mit művel a sok cukor a testünkkel

Ha éppen egy darab csokoládét majszol, félre fogja tenni az édességet. 

Ha éppen egy darab csokoládét majszol, félre fogja tenni az édességet. Mindannyian tudjuk, hogy a túlzott mértékű cukorfogyasztás milyen ártalmas az egészségünkre, ugyanakkor sokan azt gondolják, hogy csak a fogaknak okoz kárt, illetve a zsírpárnánk növekedhet tőle. Csakhogy a cukrok sokkal nagyobb gondot tudnak tenni a testünkben, mint hinnénk.


Forrás: metro.co.uk


A bangkoki Nattakong Jaengsem a Sweet Kills kampányon keresztül igyekszik felhívni a figyelmet arra, hogy a cukrok valójában mekkora károkat képesek okozni a szervezetben. A túlzott mértékű cukorfogyasztás ugyanis 2-es típusú cukorbetegséghez is vezethet, amelynek hosszú távú következményei viszont nem ismertek széleskörűen a lakosság körében.


Forrás: metro.co.uk


A magas vércukorszint hosszú távon károsítja az idegeket, keringési zavarokat okoz, a szervezet védekezőképessége pedig legyengül, ezért a gyógyulási folyamatok hosszabb időt vesznek igénybe. Ennek súlyosabb következményei lehetnek a különböző fekélyek, illetve az amputáció.


Forrás: metro.co.uk


Jaengsem hátborzongató képeket alkotott, hogy illusztrálja, mi zajlik le a testben. A folyékony karamell, az olvadó fagylalt és a csöpögő csokoládé pedig a legkevésbé sem kívánatos, amikor egy fekélyes sebből szivárog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!