Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.11.29. 14:40

Megyei siker a Hundidac-on

<p>Remekül szerepelt a mátészalkai Mező Csaba a Magyar Taneszközgyártók, Forgalmazók és Felhasználók Szövetsége által kétévente meghirdetett Hundidac Taneszközminősítő Díjversenyen.</p>

A Mátészalkai Szakképző Iskola Baross László Mezőgazdasági Szakközépiskolai és Szakiskolai Tagintézmény tanára által készített angol nyelvi összefoglaló táblázat arany-díjas taneszköz elismerésben részesült a november 23-án rendezett megmérettetésen.

– Közel tizenöt éve tanítok angol nyelvet, s úgy éreztem, hiányzik egy olyan összefoglaló táblázat, amely a tanulók tudásszintjének megfelelő nyelvtani ismereteket tartalmaz. Készítettem egy kézzel írott változatot, melyet több éven keresztül alkalmaztam a nyelvtanítás során. Mivel használata eredményesnek bizonyult, néhány évvel ezelőtt elhatároztam, hogy elkészítem a táblázat számítógépen megszerkesztett változatát, s megpróbálkozok nyomtatott formában történő forgalmazásával. Már a bemutatkozásán nagy volt iránta az igény a nyelvtanárok körében, s az óta több ezer példányt használnak a hazai iskolákban. Az angol táblázat mintájára Tóth-Vonház Linda tanárnővel elkészítettük a német nyelvi táblázatot is, ami szintén nagy sikert aratott szakmai berkekben. A jövőben hasonló szerkesztésben és kivitelben szeretném elkészíteni a francia nyelvtani összefoglaló táblázatokat is.  Távlati terveim között szerepel angol, német és francia nyelvtani táblázataim megismertetése a környező országok oktatási intézményeiben tevékenykedő pedagógus társaim körében. Meggyőződésem, hogy a táblázatok eredményesen hasznosíthatók a nyelvtanulás során tanár és tanuló részéről egyaránt, beleértve az érettségi vizsgákra és a különböző típusú nyelvvizsgákra történő felkészülést is– mondta el Mező Csaba.

- Kiss-Takács Béla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!