Magyarország

2008.04.02. 10:32

Beismerte tettét az a nagyapa, aki teherbe ejtette 12 éves unokáját Pellérden

<p>Az első tárgyalási napon beismerte tettét az a 61 éves nagyapa, aki teherbe ejtette 12 éves unokáját a Baranya megyei Pellérden. A Pécsi Városi Bíróságon szerdán volt az első tárgyalás.</p>

Az idős férfi itt azt állította: nem volt erőszak, a kislány egyszer odament hozzá, akkor közösültek. Az ügyész gondozás alatt lévő gyermekkel való erőszakos közösüléssel vádolja a nagypapát.

Az esetre tavaly november végén derült fény. A 12 éves siket-néma, szellemi fogyatékos kislány otthon szülte meg gyermekét.

A nyomozók később DNS-vizsgálatot kértek, mert felmerült a gyanú, hogy valamelyik családtag az apa. Az újszülöttől és a családtagoktól vett mintákból kiderült, hogy a ejtette teherbe fogyatékkal élő unokáját.

A férfi novemberben óta előzetes letartóztatásban van. A 12 éves kislány és gyermeke állami gondozásba került.

Az első tárgyaláson a nagyapa rokonait hallgatják meg, több tanú nem jelent meg a bíróságon.

Ha bebizonyosodik a férfi bűnössége, akár 10 év börtönt is kaphat.

További cikkek:

  • Nyolc éven át erőszakolta nevelt lányát a varbói férfi
    Majd három év börtön kapott egy varbói férfi, aki tíz éves kora óta rendszeresen megerőszakolta nevelt lányát. A nevelőapa szerint csak tizenhatodik születésnapja után szexelt lányával, akkor sem erőszakolt...
  • Buli helyett nemi erőszak
    A megalapozott gyanú szerint a fiatalember augusztus 7-én délután azzal csalta el 14 éves lányismerősét, hogy házibuliba viszi, majd útközben, egy elhagyatott területen megerőszakolta.
  • Halálos nemi erőszak
    A Beszterce-Nászód megyei Kőfarka (Piatra) faluban élő fiatalembert vasárnap őrizetbe vett a Beszterce-Nászód megyei rendőrség, azzal gyanusítva őt, hogy megerőszakolt egy helybeli öregasszonyt, aki belehalt a traumába.
  • A nőket érő erőszak
    Az SZDSZ elôítéletesnek tartja a nôk elleni nemi erôszak büntetô törvénykönyvi tényállását, ezért változtatást javasol.
  • Elraboltak és szexre kényszerítettek egy 15 éves lányt Ungváron
    Emberrablás és több ízben elkövetett erőszakos nemi közösülés vádjával jelenleg az Ungvári Vizsgálati Fogházban várja a bírósági ítéletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!