Sport

2012.11.23. 11:30

Moszkvában írna újabb fejezetet sikerkönyvébe a Debrecen

Vízilabda - A hajdúsági pólósok Oroszországban vívhatják ki az Európa Kupa legjobb négy csapata közé kerülést.

Vízilabda - A hajdúsági pólósok Oroszországban vívhatják ki az Európa Kupa legjobb négy csapata közé kerülést.A nyári pauza alatt alaposan megerősödött Debrecen vízilabdacsapata amikor nekivágott a 2012/2013-as idényének, azt a célt tűzte ki, hogy mind a három küzdelemsorozatban a legjobb négy között zárjanak. Nos, a Magyar Kupában a harmadik helyen végeztek, az élvonalbeli bajnokság még javában zajlik, tehát bármi megtörténhet, az Európa Kupában pedig a negyeddöntőből való továbbjutás a tét. Vagyis amennyiben a Dinamo Moszkva elleni visszavágót is sikerrel veszi Gyöngyösi András legénysége, abban az esetben a második legnagyobb nemzetközi kupasorozat legjobb négy csapata között tudhatják magukat a debreceniek. A szombaton, magyar idő szerint 16.45-kor kezdődő összecsapásra négygólos előny birtokában (az elmúlt héten 13-9-es győzelmet aratott a DVSE) útnak induló hajdúságiak rendkívül bizakodóak, így az alakulat mestere, Gyöngyösi András is.

Ez az egy

– A moszkvai visszavágón előnnyel indulunk, ám ezeknek a kupameccseknek az a lényege, hogy a második találkozóra mindenféleképpen el kell felejteni a fölényünket, és azt, hogy mi volt az első mérkőzésen. Úgy kell vízbe szállnunk, mintha egyetlen egy meccsen dőlne el a legjobb négy közé jutás sorsa, mert akkor lehet meg a megfelelő koncentráció, hiszen a négygólos lépéselőny hamar elfogyhat. Ezért nagyon oda kell figyelni és mentálisan odatenni magunkat, ez a legfontosabb pszichológiája a megmérettetésnek – fejtette ki véleményét Gyöngyösi András, a Debrecen vezetőedzője.

Immár teljes a keret

Míg az elmúlt héten néhány játékosát kénytelen volt a hajdúságiak mestere nélkülözni, hisz Boris Letica megfázás miatt nem utazott az OSC elleni összecsapásra, Komlósi Péter pedig korábbi vállsérülésével bajlódott, addig Moszkvába már teljes kerettel indult útnak a cívisvárosi együttes. – Ami jó hír számunkra, hogy a sérültjeink és betegeink felépültek, így újra kompletten tudjuk felvenni a harcot a Dinamoval, nem úgy, mint az elmúlt három bajnokin, melyeket annak ellenére is hoztunk, hogy nem mindig éppen úgy sikerült, mint azt vártuk. Bízom benne, most jobban összeáll a csapat, sok profi játékost is a sorainkban tudhatunk, akik mindannyian átérzik a mérkőzés tétjét és annak a súlyát. Mindezek fényében nagyon csalódott lennék, ha nem jutnánk tovább a negyeddöntőből, rendkívül bizakodó vagyok és hiszem, ott sem fogunk kikapni – bizakodott Tojás.

HBN–OLAHA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!