Isten óvja a tisztes ipart!

Isten óvja a tisztes ipart!
© Fotó: Matey István
Hajdúnánás – A helyi iparostársadalom ünnepére gyűltek össze a hajdúnánásiak.

Mindig komoly hagyománya volt a településen az iparosságnak, a virágzó Nánás létrejöttéhez a gazda-, az iparos társadalom és a polgárság együttműködése vezetett – fogalmazott Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere a Hajdúnánási Ipartestület korszerűsített székházának átadásán pénteken. A Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Hajdúk Vidékfejlesztési Egyesülete LEADER-pályázat keretében 2014 áprilisa óta az épület külső és belső hőszigetelése, tatarozása, a fűtés korszerűsítése, a nyílászárók cseréje történt meg.

Összefogással

A pályázaton nyert közel 17 millió forint vissza nem térítendő támogatás, utólagos finanszírozású, vagyis az ipartestület a költségekre megelőlegezte ezt az összeget a tagság által befizetett kölcsönökből. Az iparosság összefogása, összehangolt szakszerű munkája, valamint a több millió forint értékű társadalmi munkája, felajánlása példaértékű – emelte ki Hódos Antal elnök.

Az ipartestület és tagsága komoly szerepet vállal Hajdúnánás fejlődésében: foglalkoztatásban, termelésben, szolgáltatásban és közéletben. Tettekkel bizonyítják, hogy készek és képesek együttműködni a lakossággal, az önkormányzattal, intézményekkel.

A megújult, energiatakarékos, költségkímélő, korszerű székház a vállalkozások működéséhez, az ipartestület szolgáltató tevékenységének bővítéséhez minőségi feltételeket biztosít. Az ipartestület a mikro- és kisvállalkozások működése, ösztönzése, versenyképessége érdekében kulcskérdésnek tartja a kölcsönös információcserét, az érdemi párbeszédet, a tagság érdekeinek képviseletét, a munkához segítést, a hagyományok ápolását, a szakmai fejlődést, a lehetőségek feltárását, összehangolását.

A székházzal kapcsolatban elhangzott, hogy társadalmi munkában épült 1987-ben. Többször is elkerült a szövetség tulajdonából, de hosszú évek küzdelme során a telekkel együtt sikerült visszaszerezni. A helyi iparos érdekvédelem a csizmagyártók ipartársulatával kezdve védte meg először érdekeit, az újkori ipartestület 1990-ben szerveződött újjá.

HBN-BB


Ünnepélyesen átadták a Hajdúnánási Ipartestület székházát
Két év alatt készült el a Hajdúnánási Ipartestület felújított székháza, amit péntek délután adtak át. Leader-pályázaton nyerték a 17 millió forintos költséget, amelyet az ipartestület megelőlegezett.