Íres lüktetés, countrys zakatolás és népi elemek a Nyughatatlan koncertjén

Akt.:
Íres lüktetés, countrys zakatolás és népi elemek a Nyughatatlan koncertjén
© Fotó: Racskó Tibor
Debrecen – Történelmi pillanat lesz a Nyughatatlan zenekar életében a szombati fellépés, hiszen a Campus Fesztiválon mutatkozott be először 2011-ben, akkor még John­ny Cash-feldolgozásokkal.

A debreceni csapat két oszlopos tagja, énekes-gitárosa, Kovács Kornél, valamint Arany-Csató Dóra „véletlen” találkozásuk után ekkor álltak először együtt a közönség elé.

Akkor még az idősebb férfiaké…

– Egy helyi bárban játszottam, amikor feltűnt, hogy Dóri az összes dalt velem énekli – nyilatkozott nemrégiben a frontember, a Hollywood Rose és a Kornélkül egykori tagja. Nem csoda, hogy szembetűnt a fiatal lány, aki kívülről fújta John­ny Cash dalait, a rockabilly és a country akkor még az idősebb férfiak kedvelt műfaja volt. Mára ez a Nyughatatlan koncertjeinek tanúsága szerint nagyot változott.

Bár a banda ízlése is formálódott, a saját hangjukat megtalálva, új, harmadik lemezükön már kizárólag saját számok vannak.

Dóra a Petőfi TV-ben úgy fogalmazott: a közönséggel együtt szocializálódtak, igyekeztek mindig elkapni a hallgatóság hangulatát és a rockabilly stílus határait átlépve, egyre otthonosabban mozogtak egy egyedi folkos, általuk alter countrynak nevezett műfajban.

Szombaton 21.45-kor a Fénytorony pódiumhoz érkezők íres lüktetésre, countrys zakatolásra és népi elemekre, illetve a Menni Amerika című dalra biztosan számíthatnak.

A koncert után pedig – mint azt lapunknak a zenekar tagjai elmondták – szeretnének lazulni Ferenczi György és a Rackajam, a Fish, valamint a Leander Kills buliján.

HBN–HABE


Campus Fesztivál: a lényeg egy helyen!

Debrecen – Testközelből követjük nyomon az idei év legnagyobb debreceni buliját, a Campus Fesztivált. Beharangozók, hangulatjelentések, fotók és videók minden mennyiségben!