Magyarország

2008.09.16. 06:20

Egy házban az ellenséggel

<p>Jobb országokban ellenfelet kellett volna írnunk, a népszerű film címe azonban a magyar parlamentre vonatkoztatva nagyon is megállja helyét. - T. Szűcs József jegyzete</p>

Hisz már régen nem politikai ellenfelek, hanem egymást jobbára zsigerből gyűlölő ellenségek állnak illetve ülnek szemben egymással. Kivéve a miniszterelnöki felszólalások idejét, hisz az ellenzék nagyobbik fele jó ideje már egy levegőt sem kíván szívni vele egy fedél alól.

Így határozott ki- és felállálással a Gyurcsány beszédek alatt elhagyja (egyik) munkahelyét. Természetesen a tüntető távollétük alatt is végzik felelősségteljes munkájukat, csak más formában.

Az elfojthatatlan indulatok (persze nem egyedüli tényezőként) már-már az érdemi munkát is veszélyeztetik, nagyon is érthető tehát, hogy az egyik pártunk a jelenlegi parlament feloszlatását indítványozta. Pusztán emberi szempontból is üdvözlendő a dolog, hátha az esetleges új képviselők például elviselhetőbb izzadtság szagot bocsájtanak ki magukból egy-egy nehezebb szituációban, olyat, amely még a legkényesebb orrúakat sem készteti arra, hogy kioldalogjanak melőle.

Lehet, hogy több csinos nő is bekerülne a Házba, így férfi kollégáik például, ha nem akarják az aktuális miniszterelnököt nézni, legeltethetnék rajtuk a szemüket. Ilyen és hasonlón nyomós érvek szólnak tehát parlamentünk idő előtti feloszlatása mellet, kár hogy nem minden választottunk gondolta ezt végig. Így aztán perlekedhetnek még ki tudja meddig, az ország élénk (lehet ez akár a népesség egy százaléka is) érdeklődésétől kísérve.

Egy házban maradnak tehát egymással, s egyöntetűen elismerve mindenekelőtt saját, személyes érdemeiket, amelyeket éppen lombhullató, de amúgy virágzó hazánk sorsának fellendítéséért már eddig tettek.
· Nem oszlott fel a parlament
·
Előrehozott választásokra van szükség a KDNP szerint
·
Dávid Ibolya az egyedüli jelölt az MDF-elnökségre
·
Gyurcsány: A "Megegyezés" a nyugodt gyarapodás programja
·
Fidesz: folytatódik Gyurcsány Ferenc politikai agóniája

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!