Helyi közélet

2014.10.07. 15:34

Patkányok, prostituáltak - komoly gondokról beszéltek

Debrecen - A városrészt érintő terveikről beszéltek a Kassai úton a Civil Fórum Debrecen Egyesület színeiben induló Szentkirályiné Kovács Teréz (18-as körzet), Párkányiné Molnár Ibolya (19-es választókörzet) képviselőjelöltek, valamint Kósa Márta polgármesterjelölt.

Debrecen - A városrészt érintő terveikről beszéltek a Kassai úton a Civil Fórum Debrecen Egyesület színeiben induló Szentkirályiné Kovács Teréz (18-as körzet), Párkányiné Molnár Ibolya (19-es választókörzet) képviselőjelöltek, valamint Kósa Márta polgármesterjelölt. Igyekeztek rávilágítani, milyen depresszív hangulatú a környék, ahol repedezett járdák, gyomos parkok, 70-es évekből megmaradt régi játszóterek uralják a városképet. "Patkányoktól hemzsegő" környezetről beszéltek, aminek az okát az elavult és piszkos csatornahálózatban látják. Helyzetértékelésükben nem feledkeztek meg a környékbeliek életét megkeserítő prostitúció problémájáról sem. Terveikben a városrész rehabilitációját, a közösségi közlekedés feltételeinek, az utak és járdák javításának fontosságát hangsúlyozták. Javasolták továbbá a Csapó és Kassai út bekapcsolását a kerékpárút-hálózatba.

A civilek az Árpád téri templom és a Bem téri park megújításának szorgalmazásán túl a virágpiac Fórum és Nagypiac közé költöztetését is sürgették.

- A Hadházi-Nyíl utcai csomópont még mindig a város legveszélyesebb kereszteződése. Tervezett intézkedéseink között prioritást élvez annak haladéktalan áttervezése - hangzott el a sajtótájékoztatón kedden.

HBN


Szóljon hozzá cikkünkhöz a Facebookon!

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, script , facebook-jssdk ));

// ]]>

" data-width="466">

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában