Helyi közélet

2008.07.01. 14:37

Cívis korzó: „esőt” is csinálnak, ha kell

<p>Debrecen – Továbbra sem marad muzsika nélkül a cívisváros főtere: július 4-én megkezdődik a X. Cívis korzó, s négy egymást követő hétvégén szolgál változatos programokkal. <A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/civis-korzo/cn/boon-news-fabiangy-20080701-022109"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B> A programokról</B></A> [.pdf – 79 KB]</p>

Az először 1998-ban megrendezett színes rendezvénysorozat célja az elmúlt tíz évben mit sem változott: programokat kínálni a nyárra a debrecenieknek s a cívisvárosba érkezőknek, a főtérhez kötődve – emlékeztetett a keddi sajtótájékoztatón a Főnix Rendezvényszervező Kht. programigazgatója. Siklósi Csaba felidézte: a korzó elmúlt tíz éve alatt több mint háromszáz fellépő társulat csaknem másfél ezer művésze szolgált színvonalas szórakoztatással évről évre 20-30 ezer látogatónak, s jó hírét vitte a fesztiválnak, amely ezáltal egyfajta kultúrmisszió is.

A műsor a jól bevált gyakorlat szerint az idén is tematikusan szerveződik: az első hétvége a gitármuzsikáé a Kossuth téren, a második a táncolni vágyóké, a harmadik a folkhétvége, a negyedik pedig a visegrádi országok zenekaraié. A korzó a tavalyi kezdeményezést folytatva az idén is helyet ad a Tér-Film-Zene Fesztiválnak: a Baltazár Dezső téren 33 mozidarab várja ingyenesen a nagyérdeműt a korzó második hétvégéjén. Ugyanitt zajlanak a korzó gyermekprogramjai is; a tavalyi „sivatagi klíma” miatti panaszokból okulván, a szervezők szükség esetén sajátos berendezésel, finoman eloszlatott vízpára levegőbe juttatásával hűtik majd a Baltazár teret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában