Beri Alex

2019.11.14. 07:20

Falak közti irodalom a cívisváros szívében

Úgy gondolom, a Med­gyessy Ferenc Emlékmúzeum igazán fontos pont Debrecenben.

Diószegi Sámuel Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola

Fotó: Kiss Annamarie, archívum

Aki egy kicsit is művelődni akar, esetleg nem helyi lakos, hanem turista, de bárki, akit érdekel, hogy mi található Debrecen belvárosában, az azt tapasztalhatja, hogy ebben az emlékmúzeumban összegyűjtik mindazt, ami a magyar, a magyar történelemhez, irodalomhoz, művészetek arzenáljához tartozik. De nem csak turistáknak ajánlom, ugyanis rengeteg ember szereti a költészetet, az irodalmat hazánkban, őket biztosan el fogja varázsolni ez a hely.

Sokkal jobban rögzülhet

Híres és ismert költőket, írókat ismerhetünk meg, azoknak életpályáját röviden bemutatva. Itt fedezhetjük fel például Petőfi Sándort, Csokonai Vitéz Mihályt, Jókai Mórt és még sok más izgalmas irodalmárt. Hanganyaggal, hozzá kapcsolódó tárgyakkal, képekkel teszik még érdekesebbé az egész kiállítást. Ez azért is jó, mert ha egy tanulmányi kiránduláson éppen az irodalom házába látogatnak el a fiatalok, akkor biztos, hogy a tudásanyag, valamint a megtanulandó is sokkal jobban rögzülni fog kicsiknek, nagyoknak egyaránt. Nem beszélve a lélegzetelállító szobrok tömkelegéről, melyekről sugárzik a precizitás, az alaposság. Mindez még csak fokozza az emlékház hangulatát.

Jól megközelíthető gyalogosan és autóval, valamint tömegközlekedési eszközökkel egyaránt ez az emlékmúzeum. Debrecen szívében, a Péterfia utcán található. Legalább egyszer mindenképpen érdemes betérni erre a helyre.

Beri Alex, Diószegi Sámuel Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában