Helyi közélet

2013.09.25. 13:54

Gazdasági érdekeket hangolnak össze

Debrecen - Többek között ez a célja a kamarák közötti együttműködési megállapodásnak.

Debrecen - Többek között ez a célja a kamarák közötti együttműködési megállapodásnak.A hazai, megyei kis és középvállalkozások versenyképességének fokozását, tevékenységük eredményességét tűzi ki célul az a megállapodás, amit szerdán írt alá a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Miklóssy Ferenc és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar Megyei Területi Agrárkamara elnöke, Szabó Sándor.

A megállapodáshoz támogatóként csatlakozott Jakab István, a MAGOSZ elnöke is, aki részt vett a két megyei kamara közös elnökségi ülésén.

A felek célként jelölték meg, hogy az innovatív agráripari feldolgozási technológia és piaci értékesítés összehangolásával intenzíven kihasználják a megye agrárgazdasági adottságait. A kamarák elnökei egyet értettek abban, hogy a megyében meglévő mezőgazdasági termelésnek, élelmiszeripari feldolgozásnak jelentős kereskedelmi és szolgáltatási vonatkozása is van. Ezekből adódóan közös feladat – különös tekintettel a 2014-2020 közötti uniós finanszírozási időszakra – a megye gazdaságának hatékony működtetése.

HBN-KER

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában