Sport - Foci

2008.04.10. 19:19

A milanói óriások Ronaldinhóra hajtanak

<p>Mindkét milanói csapat, az Internazionale és az AC Milan is élénken érdeklődik a Barcelona klasszisa, Ronaldinho iránt. <BR /></p>

A piros-feketék elnöke, Silvio Berlusconi szerint hamarosan tárgyalóasztalhoz ülnek a katalánokkal, hogy a brazil sztár szerződtetéséről beszéljenek, ám ehhez valószínűleg az Internek is lesz egy-két szava.

Az idei szezonban a sérülések mellett formahanyatlás is hátráltatta Ronaldinhót, ezért az idény végn minden valószínűség szerint elhagyja a gránátvörös-kékeket, és Olaszországba teszi át a székhelyét.

Az elmúlt hetekben az olasz sajtó többször arról cikkezett, hogy a 28 éves támadóközéppályás a Milanhoz szerződik a nyáron. Berlusconi kedden tett nyilatkozatában azt mondta: Ronaldinho a Milanban szeretné folytatni a pályfutását, így biztosra vehető, hogy megkötik az üzletet. "Úgy volt, hogy hétfőn együtt vacsorázik Adriano Galliani (a Milan alelnöke) és a Barcelona első embere, Joan Laporta" - mondta Berlusconi. "Sajnos nem jött össze a találkozó, mert Laportának sürgősen az Egyesült Államokba kellett utaznia" - kesergett a volt miniszterelnök. Berlusconi hozzátette: hamarosan létrejön a találkozó, és akkor megbeszélhetik a részleteket.

Berlusconi nem lehet nyugodt, hiszen nem a Milan az egyetlen csapat, amely érdeklődik Ronaldinho iránt. A La Gazzetta dello Sport csütörtöki számában arról ír, hogy az Internazionale kész 25 millió eurót (5 millióval többet, mint a Milan) kifizetni a brazil támadóért.

"Eljött az idő, hogy körülnézzünk a játékospiacon" - mondta az Inter igazgatója, Ernesto Paolillo. "A pénzügyi szakembereink a szezon végén megmondják, hogy mennyit költhetünk új igazolásokra" - tette hozzá. "Ronaldinho? Nem zárjuk ki a szerződtetését, nyitva tartuk a szemünket" - jelentette ki a szakember.

A Corriere dello Sport értesülései szerint Ronaldinho bátyja és egyben ügynöke, Roberto de Assis jobban szeretné, ha testvére az Interben folytatná és nem a Milanban.

Az is a kék-feketék malmára hajtja a vizet, hogy őket is és Ronaldinhót is a Nike cég szponzorálja. Reklám szempontjából el sem lehet képzelni tökéletesebb párosítást. Marketing szempontból nem áll ilyen jól a Milan, hiszen őket az Adidas támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!