Idegenbeli bravúrra készül a DVSC-TVP

Idegenbeli bravúrra készül a DVSC-TVP
© Fotó: Matey István
Debrecen – Hajduch Csenge szerint a fegyelmezett játék lehet a siker kulcsa.

A három meccses idegenbeli túra második állomása következik a hétvégén a DVSC-TVP együttese számára. A piros-fehérek szombaton ezúttal a Dunakanyarba látogatnak azzal a céllal, hogy elhozzák a bajnoki pontokat a K&H női kézilabda liga 16. fordulójában. Siófokon nagyon közel voltak a bravúrhoz Vida Gergő tanítványai, remélhetőleg ezúttal lefújáskor majd a debreceni hölgykoszorú ünnepelhet.

– Utólag elemezve azt mondom, bőven benne volt a jó eredmény a Balaton partján. Remekül kezdtünk, kiváló 40 percet produkáltunk, de a végét nem bírtuk fejben, szétesett a koncentrációnk, és a hibáinkat megbosszulta az ellenfél. A lefújás előtt még visszazárkóztunk, de sajnos ők jöttek ki jobban végjátékból, így megnyerték a mérkőzést. Ebből feltétlenül tanulnunk kell, hogy még egyszer ne fordulhasson elő – hívja fel a figyelmet Hajduch Csenge, a Loki balkezes lövője.

Nem rohanni

A javításra kitűnő alkalomnak ígérkezik a DVSC-t a táblázaton egy helyezéssel, és két ponttal megelőző váci gárda elleni összecsapás, ahol egy győzelemmel máris befoghatja ellenfelét a Loki.

– Főleg fiatalok alkotják a keretüket kiegészülve néhány rutinos játékossal, úgy látom, ez az egyveleg jót tesz nekik. Eléggé kétarcúak, legyőzték az Érdet, de például oda-vissza kikaptak a Kisvárdától. A váci csapat talán alacsonyabb szerkezetű, ennél fogva gyorsak, agilisak és rengeteget futnak, ez az egyik nagy fegyverük, erre készülnünk kell. Nem szabad belemennünk a rohanásba, a saját akaratunkat kell érvényesítenünk: lassítani őket, támadásban pedig türelmesen, a fizikai fölényünket érvényre juttatva kell játszanunk. Hazai pályán őket talán jobban nyomja a győzelem terhe, ezt a javunkra kell fordítanunk, és felszabadultan, fegyelmezetten kézilabdáznunk. Ha el akarjuk érni a célkitűzéseinket, akkor szükségünk lesz a két pontra. Szeretnénk már egy idegenbeli bravúrral a tarsolyunkból hazatérni – mondta el Hajduch Csenge.

A Vác–DVSC-TVP találkozó szombaton 18 órakor kezdődik, a helyszín a váci városi sportcsarnok. Akik nem tudnak elutazni a találkozóra azok a Loki hivatalos youtube csatornáján követhetik figyelemmel a mérkőzést.

MSZ