Nagyvilág

2007.12.09. 21:24

Biztonság a bukaresti reptéren - Bombát helyezett egy katonai repülőgépre két újságíró

<p>Románia - Menesztették a bukaresti Baneasa repülőtér biztonsági szolgálatának vezetőjét, és azonnali hatállyal felbontották a szerződést a reptér felügyeletével megbízott őrző-védő vállalattal, miután két román újságíró gond nélkül besétált a reptér "szigorúan őrzött" részére, és játékbombát helyezett el a védelmi minisztérium egyik repülőgépére.</p>

A repülőteret felügyelő biztonsági szolgálat alkalmazottainak nem volt feltűnő, hogy "Al-Qaeda Company" feliratos munkaruhában sétál be a reptér védett területére a tényfeltáró írásairól híres szatirikus hetilap, az Academia Catavenu két riportere.

Az újságírókat senki nem kérdezte meg, mit keresnek a védelmi minisztérium tulajdonában levő Boeing mellett, amelyre egy "Bomba" feliratú dobozt is felszereltek. A doboz természetesem semmit nem tartalmazott.

A sajtósok akkor sem keltettek gyanút, amikor a reptér néhány alkalmazottja megállította őket, de mindössze azért, hogy egy golyóstollat kérjenek kölcsön, mellyel egy megjavított Herkules katonai szállító-repülőgép átadási jegyzőkönyvét írták alá. A néhány órás kalandot videokamerával is rögzítették, miközben a reptéren a fényképezés és videofelvétel készítése szigorúan tilos.

A román közlekedési minisztérium vizsgálatot rendelt el annak kiderítésére, hogy a két újságíró miként sétálhatott át gondtalanul az őrsége

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!