Hogyan vedd rá magad a munkára az ünnepi időszakban?

Akt.:
Cvonline.hu
Cvonline.hu
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Már csak néhány nap van karácsonyig és mindenki körülötted a fennmaradó szabadnapjait számolgatja, te meg tudod, hogy idén is dolgoznod kell majd. Holott te is elfáradtál, már benned is elindult a ráhangolódás az ünnepekre és már nem akarsz a munkával foglalkozni.

A karácsonyi időszakban a családdal, barátokkal kellene körülvenni magunkat, élvezni hogy délelőtt nem a gép előtt ülünk, van időnk elolvasni egy jó könyvet, finomakat enni csendben, stresszmentesen.

Azonban ha már nincs több szabadnapod az évre és még sikerül is kizárnod a semmittevő, örömködő barátokat, a karácsonyi díszeket az irodában, akkor is nehezen tudod ráhangolni magad a munkára.

Mosolyogj!

Pedig van pár módszer, ami segíthet ebben, nem csak ilyenkor! Számos módja van ugyanis annak, hogy kicsit átverd önmagad – a hormonjaid, a neuronjaid és az ízlelőbimbóid segítenek ebben. Például már biztos te is hallottad, hogy ha mosolyogsz az hatással van arra, hogy hogyan érzed magad. Nyilván ha jó kedved van akkor alapvetően mosolyogsz, de ha stresszelsz és erőlteted a mosolygást akkor is csökkented a szorongásod!

Húzd ki magad!

Hasonlóképpen, ha tudatosan használod a testbeszéded, akkor megtudod változtatni a hangulatodat! Amennyiben a mosolygás nem vált ki akkora hatást nálad akkor próbálj meg a testhelyzeteden változtatni. Húzd ki magad és ülj egyenesen, told hátra a vállaidat – így tudod növelni a tesztoszteron szintedet és csökkented a stresszhormon szinted. Másik lehetőség, ha csak te vagy bent az irodában: állj fel és legyél Superman – állj terpeszbe, tedd a kezed a csípődre és emeld ki a mellkasod – Na ki akar még szórakozni?

Olvasd tovább a cikket ide kattintva.