Fokozott biztonsági készültség

<p>Mind az osztrák–horvát, mind a német–lengyel mérkőzés olyannak számít az Európa–bajnoskágon, amely biztonsági szempontból nem ígérkezik könnyűnek. Az osztrák házigazdák azonban bíznak abban, hogy nem lesznek komolyabb problémák, és sikerül megfékezniük a magasra csapó indulatokat.</p>

Günther Platter belügyminiszter pénteken úgy nyilatkozott: biztos benne, hogy a szurkolók 99 százaléka békés futballrajongó, aki a labdarúgás kedvéért keresi fel a két országot, legfeljebb azzal az egy százalékkal lehet gond, amely hajlamos a pohár fenekére nézni... Mindenesetre Ausztriában 27 ezer hazai és 1100 külföldi rendőr lesz szolgálatban az Eb idején (ebből 10 romániai), hogy elejét vegye az esetleges zavargásoknak, és őrködjön a biztonságon. Az osztrák házigazdák a nyitás előtti utolsó sajtóértekezleteken elmondták, hogy a stadionokat rendben előkészítették, a szurkolózónák már várják a vendégeket, és a futballkedvelők áradata is lassan megindul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!