sokarcú tehetség

2020.06.16. 12:30

Wessely Zsófia sűrű évad elé néz

A fiatal színésznőt ősztől négy előadásban is láthatjuk a Csokonai Színház színpadán.

Fotó: Napló-archív

Még két év sem telt el, hogy a budapesti színművésznő a debreceni teátrum társulatához szerződött, a színház 2020/2021-es évadában már több műfajban is megvillanthatja tehetségét. Wessely Zsófiát először a Bonnie és Clyde-ban Eleanor és Blanche szerepében, majd az Augusztus Oklahomában című fekete komédiában ismerhette meg a Csokonai Színház közönsége.

A teátrum évadismertető sajtótájékoztatóján nemrég Wessely Zsófia többek között arról is beszélt, hogy a járványhelyzet miatt márciusban a Kimondhatatlan című előadás próbafolyamatát is meg kellett szakítaniuk.

– Nagyon vártam Romankovics Edit darabját, melyet Madák Zsuzsanna rendezett, és a családon belüli bántalmazás témakörét dolgozza fel. Osztálytermi színházi nevelési előadásként játsszuk majd a következő évadban – fogalmazott. A színésznő arról is beszélt, különösen várja, hogy végre együtt dolgozhasson Gemza Péter színházigazgatóval.

– A Csokonai Színházban még nem volt alkalmam komédiában játszani, ezért is vállaltam örömmel az Őszintén szólva című darab szerepét – jegyzete meg. A Magyarországon először látható darab Gemza Péter rendezésében azt tárja elénk, hogyan fulladozik a harminc és negyven év közötti korosztály a hazugságok hálójában. Az Őszintén szólva lesz az első bemutató a színház következő évadában, melyet a DMK Belvárosi Közösségi Házának pódiumtermében mutatnak be.

A színésznő kitért arra is, hogy örömmel dolgozik együtt Sardar Tagirovsky rendezővel, akivel néhány éve a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen találkozott, majd előadásait is meghallgatta. A tehetséges Wessely Zsófiát a következő színházi évadban a tavaly bemutatott Para című ifjúsági drámában is láthatja a debreceni közönség.

SzD

Borítókép: A színház évadnyitó sajtótájékoztatóján, a napokban (balról) Gemza Péter igazgató, Puskás István alpolgármester, Ráckevei Anna színésznő, Sardar Tagirovsky rendező, Wessely Zsófia és Somogyi-Tóth Dániel zeneigazgató

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában