Helyi közélet

2008.05.14. 14:21

Majális a Medgyessy múzeum udvarán

<p>Vasárnap a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum udvarán a megye múzeumai, kiállítótermei, tájházai mutatkoznak be, megszólítva felnőtteket, gyerekeket.</p>

Debrecen – Először tartják meg a múzeumi majálist május 18-án, a múzeumok világnapján. Korábban a megye Budapesten, a Szépművészetiben képviseltette magát, ahol már tízszer került sor hasonló rendezvényre. Vasárnap a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum udvarán a megye múzeumai, kiállítótermei, tájházai mutatkoznak be, megszólítva felnőtteket, gyerekeket.
– A programban eddig 14 intézmény jelezte részvételét – mondta Lakner Lajos megyei múzeumigazgató a szerdai sajtótájékoztatón. – Arra akarjuk felhívni vendégeink figyelmét, hogy a kiállítótereken tevékenységek sokasága végezhető és nem csak kulturálódás, de kikapcsolódás, szórakozás színhelyei is.
Vasárnap a pászkasütés, csipkeverés, szarufaragás, bőrművesség és még számos kézműves mesterség fortélyait elleshetik a kíváncsiak. A gyerekek szűrrátét készítést, agyagozást, címerdomborítást tanulhatnak. Néptánc és népdal műsor is várja a közönséget. A majálison a részvétel ingyenes!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában