Sport

2015.08.28. 12:38

Élesben kell még jobban összecsiszolódnia a Balmazújvárosnak

Balmazújváros - Az Újváros a biztos bennmaradáson túl megcélozza a 8-9. helyet.

Balmazújváros - Az Újváros a biztos bennmaradáson túl megcélozza a 8-9. helyet.

Az NB I/B Nyugati csoportjának 2014/2015-ös bajnoka, a Vác ellen kezdi megszereplését az új szezonban a Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK szombaton 18 órától, méghozzá hazai pályán.

A férfi kézilabda NB I. tavalyi idényének valamennyi résztvevője az élvonalban folytathatja szereplését, miután a szövetség 14 fősre emelte a mezőny létszámát – így bár az Újváros az előző évben minden igyekezete ellenére kieső helyen végzett, mégis megtarthatta élvonalbeli tagságát.

Annak elkerülése végett, hogy az idei kiírásban ne kerüljön hasonló helyzetbe a sorozat egyetlen hajdú-bihari résztvevője, megerősítették a keretet, 12 játékos távozott és hét új érkezett, valamint a klub saját nevelésű kézisei közül hárman is szerephez juthatnak. Amint azt a gárda vezetőedzője, Füzesi Ferenc mondja, erős középcsapattá szeretnének válni, megcélozzák a 8-9. helyet.

Izgalmas lesz

– Jelenleg olyan hetven százalékos állapotban vagyunk, vagyis van hiányérzetem a játékot illetően. Gyorsabb fejlődést reméltem, igaz, sokan hamar integrálódtak, de akadtak olyanok is, akiknek ez nehezebben ment, mindez pedig az összejátékban komoly gondokat okoz. Az egyértelműen látszik, hogy komoly tudás van a társaságban, a hozzáállásukkal nincs is probléma, ugyanakkor még időre van szükség, mire teljesen összeérnek. Ennek ellenére nem látom vészesen a jövőt, mivel úgyis a tét alatti meccsek kovácsolják igazán össze a fiúkat – tudtuk meg az újvárosiak mesterétől, aki szerint a felkészülési találkozók jól sikerültek, erős ellenfelekkel mérkőzhettek meg.

Füzesi úgy véli, jobb, színvonalasabb pontvadászat elé nézünk, mint tavaly. Izgalmas összecsapások várhatóak, ugyanis több, közel hasonló együttes található a mezőnyben. – Természetesen lesznek kiemelkedő csapatok, de a középmezőny sűrűnek ígérkezik. Az erősítéseink arra irányultak, hogy stabilabbak legyünk már az alapszakasz során is. Képesnek tartom rá a srácokat, hogy a biztos bennmaradáson túl odaérjünk a 8-9. helyre – vélekedett a tréner.

A rajtot illetően Füzesi Ferenc kiemelte, tisztelik ellenfelüket, több rutinos játékosa van a feljutó Vácnak, mégis, hazai környezetben csakis a győzelem reményében léphetnek pályára. – Nincs más út, nyernünk kell, még ha csúnya játékkal, „seggen csúszva”, akkor is! – jelentette ki az Újváros edzője.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!