Futsal

2024.05.21. 15:10

Quirikó Vivien: Különleges az aranyérem

A DEAC női futsalosai megnyerték a Magyar Kupát. Quirikó Vivien szerint nem lehetnek elégedetlenek.

Haon.hu

Quirikó Vivien együttese egy aranyérmet így is bezsebelt

Forrás: DEAC-archív

A DEAC női futsalosai ebben a szezonban is kitettek magukért. Quirikó Vivien tanítványai 2021, 2022 és 2023 után idén ismét megnyerték a Magyar Kupát. A budapesti final four aranycsatájában együttesünk a Tolnát fektette két vállra, a döntő végeredménye 2-0 lett. Játékosainknak az NB I-ben ugyan nem jött össze a címvédés, de a bronzcsatát megnyerték a DVTK ellen. Az egyik fél második sikeréig tartó párharcot alakulatunk 6-1-es diadallal indította a DESOK-ban. A második összecsapáson a Diósgyőr hazai környezetben nagyobb ellenállást tanúsított, ennek ellenére csapatunk 4-2-re nyert – írta a klub honlapja. 

Quirikó Vivien szerint rögös volt az út 

– Az idény előtt a bajnokságban és a kupában is meg akartuk védeni a címünket. Sajnos a duplázás ezúttal nem sikerült, ám így sem kell szégyenkeznünk – kezdte a beszélgetést Quirikó Vivien. – Az előző hónapokban sok sérülés és betegség nehezítette a dolgunkat, gyakorlatilag egy meccsen sem lehetett teljes a csapatunk. A problémák ellenére az alapszakasz utolsó fordulójáig veretlenek maradtunk. A télen több riválisunk sem állt ki ellenünk, amit nagyon sportszerűtlen cselekedetnek tartok. 

A sok elmaradt találkozó miatt kicsit kiestünk a ritmusból, ennek pedig megittuk a levét a TFSE elleni rangadón és a Tolnával vívott elődöntőben. Nyilván csalódottak voltunk, amikor kiderült, hogy idén lemaradunk a bajnoki fináléról, ám a kupaarany kárpótolt minket. Bátran kijelenthetem, hogy a budapesti négyes döntő mindkét meccsén jó játékkal rukkoltunk elő, így megérdemelten emelhettük magasba a serleget. Elég rögös út vezetett a trónig, ezért különleges lesz ez az aranyérem, de természetesen az első kupasiker szintén felejthetetlen. Szombaton megtartottuk a szezonzáró vacsorát a Panoráma Étteremben. Remek hangulatban zajlott az esemény, amelyen megkaptuk a bajnoki bronzérmünket is

– mondta a vezetőedző. 

Örül az új együttesnek 

A nyári szünet alatt is akadnak majd teendők, hiszen többek között össze kell rakni a keretet és a felkészülés programját. – Az már eldőlt, hogy Csepregi Gabriella befejezi a pályafutását. A többi játékossal a napokban fogunk egyeztetni a folytatásáról. Konkrétumok hiányában még nehéz célokról beszélni, de abban bízom, hogy jövőre is trófeákért küzdhetünk. 

Hivatalos kiírás még nincs, de szerintem szeptember közepén indulhat a bajnokságban az új idény, így az alapozást július végén vagy augusztus elején fogjuk elkezdeni. 

Az elmúlt évekhez hasonlóan újra szeretnénk edzőtáborba menni, emellett minden bizonnyal a Thelena Kupán is rajthoz állunk majd. Az NB I-ben a kieső Budaörs helyét az Eger veszi át. Örülök a vérfrissítésnek, az egrieknek lelkes csapatuk van, szerintem helyük van a legmagasabb osztályban – zárta mondandóját Quirikó Vivien. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában