Kézilabda

2024.05.11. 09:23

Gólözönnel rondítana bele a kozármislenyi ünnepbe a DVSC Schaeffler

A mérkőzést a házigazdák Youtube-csatornája élőben közvetíti.

Haon.hu

Vámos Petráék Kozármislenyben érvényesítenék a papírformát

Forrás: Napló-archív

Az újonc Kozármisleny otthonában lép pályára szombaton a DVSC Schaeffler. Abban a csarnokban, ahol minden első osztályú mérkőzés igazi ünnep, olvasható a debreceni klub közlésében.

A Kozármisleny első éve az NB I.-ben

A Pécs mellett található 7700 lakosú kisvárosnak pezsgő sportélete van. A mislenyi focicsapat az NB II ötödik helyén áll, halmozza a bravúrokat, miközben a nagy múltú Pécsi MFC a kiesés elkerüléséért harcol. A helyi kézilabdázók pedig a 2022/23-as szezonban csodát tettek, második helyen zárták az NB I/B-s bajnokságot, s ezzel a klub történetében először jogot szereztek az első osztályú szereplésre. A Kozármisleny Kézilabda Akadémia komolyabb erősítések nélkül, saját bázisára támaszkodva vágott neki az élvonalnak, s bár majd mindenki úgy vélekedett, hogy a pontszerzésre sincs esélye, az újonc alaposan rácáfolt a kétkedőkre. A negyedik fordulóban, szeptember végén a Budaörs legyőzésével tették le a névjegyüket, aztán szintén hazai pályán pontot szereztek a Vasas ellen. Az elmúlt két fordulóban pedig megmutatták, hogy milyen tartásuk van: Kozármislenyben győzték le az Alba-Fehérvárt, majd a Fáy utcában szereztek két pontot a Vasas ellen. Ilyen előzmények után várják a hajdúságiakat, s egy biztos: telt ház előtt léphetnek pályára szombaton.

A DVSC a meccs esélyese

A Loki formájára sem lehet panasz, hiszen a válogatott szünet után a Mosonmagyaróvár elleni rangadó megnyerésével tértek vissza a lányok az NB I.-be, s azóta magabiztosan szerezték meg a két pontot az MTK-Budapest, a Kisvárda és a Vác ellen is. 

Szabó Nina bizakodóan várja a folytatást
Forrás: Napló-archív

– Jó formában vagyunk, ezt szeretnénk megőrizni a bajnokság végéig – kezdte Szabó Nina

A Bajnokok Ligájából hozott sebesség érződik a játékunkon, erre lehet szükségünk szombaton is. Tisztában vagyunk vele, hogy Kozármislenyben milyen fontos a kézilabda, hogy minden meccs ünnep. Remek lesz a hangulat és mi magabiztosan szeretnénk megszerezni a két pontot!

– fogalmazott Szabó Nina

 

A Kozármislenyi Városi Sportcsarnokban (Kozármisleny, Alkotmány tér 55.) szombaton 18 órakor kezdődő Kozármisleny KA–DVSC Schaeffler mérkőzést Paska Dániel és Vastag Sámuel vezeti majd. Vendégjegyeket a helyszínen is lehet vásárolni, a Kozármisleny KA a Debrecenből érkező szurkolóknak elkülönített helyet biztosít.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában