Futsal

2024.05.15. 15:18

Nyolc játékos távozik a DEAC-ból

Thiago, Harmati Tamás és Tóth Attila is elhagyja a Debreceni Egyetem alakulatát.

Haon.hu

Összesen nyolcan hagyják itt a DEAC csapatát

Forrás: DEAC

Tihanyi Csaba vezetőedző a szezonértékelő interjúban elmondta, komoly változások lesznek a DEAC férfi futsalcsapatánál a nyáron - olvasható a DEAC honlapján. Mint írják, a vezetőedző nyilatkozatát megerősíti az a tény, hogy a jelenlegi keretből nyolcan is máshol folytatják a karrierjüket. Immáron hivatalossá vált, hogy Berecz Rafael, Harmati Tamás, Nagy Bence, Nyerges András, Thiago, Tóth Attila, Tóth Benedek és Siska Gergő sem marad a csapatnál.

Kifejtették, Thiago 2020-ban debütált az együttesnél, lelkes játékával hamar közönségkedvenc lett a 28 éves brazil légiós. A rutinos Siska Gergő egy nyírbátori kitérőt követően 2023-ban tért vissza. Harmati Tamás a legutóbbi három idényben találataival fontos szerepet vállalt a sikerekből. Nagy Bence életét egy súlyos sérülés ugyan megkeserítette, de amikor szóhoz jutott, mindig nehézséget okozott az ellenfeleknek. Tóth Attila ebben az idényben 17-szer volt eredményes az NB I.-ben, ezzel a házi góllövőlistán az élen zárt. Berecz Rafael főleg szép cseleivel lophatta be magát a szurkolók szívébe. Nyerges András a szezon utolsó bajnokiján több bravúros védéssel vette ki a részét a bravúros szombathelyi pontszerzésből, míg Tóth Benedek a klubnál töltött időszaka alatt folyamatosan lépkedett előre.

A búcsúzók közül Harmati, Thiago, Siska, Tóth Benedek és Berecz is tagja volt annak a 2022-es DEAC-nak, amely történelmi sikereket ért el. Két évvel ezelőtt a gárda a kupában ezüst-, az élvonalban pedig bronzérmes lett. 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában