Kosárlabda

2024.03.30. 05:05

MEFOB: A végén fordított a Miskolc

Az Egyetemi Bajnokság alapszakaszának utolsó fordulójában a címvédő DEAC még 13 ponttal vezetett a záró etap előtt a miskolciak ellen, ám a borsodiak hatalmas hajrával fordítani tudtak.

Haon.hu

A DEAC csapata

Forrás: DEAC-archív

Szokásos módon barátságosan kezdődött a Debreceni Egyetem és a Miskolci Egyetem mérkőzése, ugyanis a két csapat annak ellenére, hogy a pályán a keleti régió legnagyobb riválisai, a pályán kívül jó kapcsolatot ápolnak. Az első pontok megszerzése mindkét csapat számára nehezen indult, három és fél perc leforgása alatt mindössze 4-4 pontot tudtak dobni a csapatok. A negyedik perctől azonban elindult a pontgyártás és 19–16-os állással zárult az első negyed. Turán Simon és Bankó Zoltán kosaraival a pontosabban játszó DEAC 10 pontos előnyt szerzett szünetre. A kiegyenlített játékot hozó harmadik negyed végére tovább nőtt a hazai előny, még 59–46-os állásnál a címvédő DEAC diadala volt várható. Ám a miskolciak új erőre kapva, a tabellán betöltött pozíciójukhoz, a csoport éllovasához méltó hatalmasat hajrával, a mérkőzés végére nem csak a hátrányukat dolgozták le, de Ragályi Levente és a rangadót 14 pontos, 10 lepattanós dupla-duplával záró Gerőcs utolsó két támadásból szerzett kosaraival nyertek is – tudósított a gárda honlapja.

DEAC–Miskolci Egyetem 68–71 (19–16, 20–13, 20–17, 9–25)
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, 40 néző. Vezették: Kisházi, Szűcs.
DEAC: Várbíró 9, TURÁN 14/6, Neuwirth, BANKÓ 12/6, CZERMANN 7. Csere: Varga S. 4, Orosi 6, Hibján 4/3, Bata 2, Várszegi 2, Kiss K. 6/3, Sólyom 2. Edző: Nagy Lajos.

Miskolci Egyetem: Orliczki 6, Sándor 6/6, Kozák 4 , GERŐCS 14/6, Molnár 5/3. Csere: Gadus F., Velkey 5/3, Tóth 5/3, LAKATOS 8, RAGÁLYI 10, Gadus B. 2, Szőke 6. Edző: Béres Dávid.

Nagy Lajos: Sajnálom, hogy így alakult a vége, az előző mérkőzéssel ellentétben, most az utolsó negyed az ellenfelünké volt. Gratulálok a Miskolcnak!


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában