Vízilabda

2024.03.02. 15:59

Botrányos meccsen van túl a DVSE

Negatív értelemben sokáig emlékezetes mérkőzésen bukott el két pontot az Eszterházy Katolikus Egyetem ellen a DVSE-Master Good. Az együttes hiába vezetett még néggyel a félidőben, végül csak 9–9-es döntetlenre futotta az OB1/B. 18. fordulójában.

Haon.hu

Macsi Patrikot jó időre nélkülözni fogja valószínűleg a DVSE

Forrás: DVSE-archív

A találkozó azonban mégsem ezért, sokkal inkább a bíró páros ”áldásos” tevékenysége miatt marad emlékezetes, amelynek persze gyaníthatóan ezúttal sem lesz semmiféle következménye… – áll a hajdúságiak hírlevelében. Pedig minden úgy indult, ahogy eltervezték a hazaiak. Az első negyedben mindössze egy találat esett – melyet Stefanidesz Levente szerzett –, de összességében a debreceniek irányították a játékot, és nem forgott veszélyben a hazai kapu. A második negyedben aztán beindult a DVSE-henger, és ötöt lőtt az együttes úgy, hogy az egriek mindössze kettőt lőttek rá, az egyiket ráadásul büntetőből. A félidőben 6–2 volt a hazaiaknak, és úgy tűnt, megszerzik a 12. győzelmüket a bajnokságban.

Ami ezután történt, arra viszont – ahogy a címben is olvasható – tényleg nincsenek szavak. A játékvezetők kezéből teljesen kicsúszott az irányítás, és ha esetleg bárki is szóvá tett olyan triviális hibákat, hogy miért jön szöglet a labdabirtoklás helyett, amikor a védő blokkolta ki a labdát, és nem a kapus, egyből végleg cserés kiállítással, majd piros lappal honorálták.

Ennek áldozata lett a csapatkapitány Macsi Patrik – aki a szabályok értelmében egyedüliként kommunikálhat a medencéből a bírókkal –, nem sokkal később Rózsa Bence, az utolsó negyedben pedig Macsi Martin is.

Félreértés ne essék, ettől függetlenül a srácok belőhették volna azt a néhány ziccert 2–3 gólos vezetésnél, talán végképp lezárva a bajnokit, de az, hogy ennyire következmények nélkül lehessen bármit ítélni, tényleg a sportág középtávú halálához vezethet, és ezért válik majd hazánk egyik büszkesége egy olyan szűk réteg érdeklődési körévé, aminél egyértelműen sokkal többet érdemelne. Pláne, hogy az Aranycsapat 6–3-as, Wembley-ben aratott diadala óta egyetlen sportág tudott beültetni több százezer embert a mozikba, az pedig a zsinórban három olimpiai elsőséget nyerő legendás pólócsapatról szóló Nemzet Aranyai című film volt.

A meccs egyébként 9–9 lett, amelynek természetesen az egriek örültek jobban. A zsűriasztalnál ülők pedig minden bizonnyal annak, hogy a feldühödött hazai szurkolótábor az egészen döbbenetes történések ellenére ember maradt, és nem történt semmi, néhány csípősebb szóváltáson túl.

Ehhez a találkozóhoz inkább nem fűznék semmit – mondta sokatmondóan Kádár Kálmán, a debreceniek vezetőedzője a lefújást követően.

A DVSE három alapemberére természetesen több meccses eltiltás vár, mert az a biztos, kettőt fel is jelentettek a sporttársak, hadd legyen teljes az élmény. A gárda a következő bajnokiját egy nagyobb szüntet után játssza majd a Neptun otthonában, meglehetősen foghíjas kerettel…

Férfi Vízilabda OB1/B, 18. forduló
DVSE-Master Good–Eszterházy Károly Katolikus Egyetem 9–9 (1–0, 5–2, 2–4, 1–3)
Gólszerzők: Macsi P. 5, Macsi M. Somorjai, Dienes, ill. Kovács Z. 2, Szőke 2, Antal 2, Sík, Molnár B., Rozsnyay

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában