DEAC

2024.03.28. 05:00

Távol került a négyes döntőtől a DEAC

A Haladás légiósa, Henrique Diniz mesterhármast szerzett a találkozón.

Haon.hu

Thiago (fekete mezben) sem tudott segíteni a DEAC együttesén

Forrás: DEAC

A DEAC férfi futsalcsapata szerda este a címvédő Haladást fogadta a Magyar Kupa negyeddöntőjének első meccsén a DESOK-ban – írja a gárda honlapja.
Tihanyi Csaba vezetőedző kerete nem lehetett teljes a találkozón, ugyanis Franchu és Nagy Bence is hiányzott. Az első védést Homlok Levente Zsoltnak kellett bemutatnia, a Hali kapusát Thiago tesztelte. A másik oldalon Faragó Ádám sem unatkozott, ám szerencsére szállította a védéseket. A félidő derekán Faragó Vatamaniuc-Bartha Dávid próbálkozását tolta bravúrral a lécre. Nem sokkal később Berecz Rafael ígéretes kísérlete Hajmásin megpattant, végül a labda a lécen csattant.

A tizenhatodik percben megszerezték a vezetést a szombathelyiek: Rutai még a kapufát találta el, ám a kipattanót Henrique Diniz kíméletlenül bevágta.

Több gól már nem esett a szünetig, így 0–1-es eredménnyel zárult az első játékrész.

Nem sikerült szépíteni

A második félidő elején ismét megvillant Henrique Diniz. A Hali brazil légiósa a labdaszerzése után megiramodott, majd egy csellel becsapta Faragó Ádámot, végül higgadtan értékesítette a helyzetet. 0–2.
Ezt követően nem tudott faragni a különbségen a DEAC, emiatt nagyjából nyolc perccel a vége előtt a debreceniek elővették az öt a négy elleni játékot. Sajnos ez a felállás nem sült el jól, hiszen egy labdavesztés után Henrique Diniz vette be az üres kaput.

A lefújásig Berecz kozmetikázhatott volna az eredményen, de nem tudott beköszönni.

Az egyetemisták ezzel a 3–0-s vereséggel elég nehéz helyzetből várhatják a második felvonást, amelyet jövő szerdán rendeznek meg a Hali csarnokában. Amelyik gárda megnyeri az oda-visszavágós párharcot, bejut a Magyar Kupa négyes döntőjébe.

A tények
Magyar Kupa-negyeddöntő 1. mérkőzés
DEAC–Haladás VSE 0–3 (0–1)
DESOK, vezette: Zimonyi Péter (Deme Rajmund, Róka Krisztián.)
DEAC: Faragó Á. – Thiago, Berecz, Tóth A., Györi. Cserék: Nyerges, Faragó L., Vass, Harmati, Siska, Szatmári, Varga Z., Farkas, Magyar. Vezetőedző: Tihanyi Csaba.
Gól: Henrique Diniz (16., 23., 33.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában