Kézilabda

2024.02.03. 11:50

Fontos meccset nyertek a DEAC kézisei

A debreceniek végig kontrollálták a találkozót.

Haon.hu

A cívisvárosiak remekül kézilabdáztak

Forrás: DEAC-archív/Derencsényi István

Közel két hónapig tartó szünetet követően péntek este a DEAC kézilabdacsapata a Kecskemét otthonában vendégeskedett. A találkozó előtt Mándi Norbert nem kertelt, ugyanis kijelentette, hogy a két pontért utaznak a “hírös” városba – írta a deac.hu. 

– Kis túlzással nekünk a nyolcadik percben kezdődött el a mérkőzés, hiszen addig mi nem találtunk be, ezzel szemben a hazaiak négyszer is eredményesek voltak. A góltalanságunkat végül a télen a Szegedtől érkező Hegedűs Patrik szakította meg, majd a tizenkettedik minutumban István Péter köszönt be, ezzel egyre csökkent a hátrányunk (4-3). A folytatásban sem potyogtak ipari mennyiségben a találatok, nálunk Boros Tamás több nagy védéssel jelentkezett. Előbb Kiss Roland, majd István Péter egalizált, de az első játékrész hajrája az ellenfelünknek sikerült jobban, így a szünetben 11-9-es állás szerepelt a kijelzőn. A második félidőt egy 4-1-es sorozattal indítottuk, ennek köszönhetően először a 36. percben vettük át a vezetést (12-13). István Péter ezen a találkozón egész egyszerűen nem tudott hibázni, rutinos beállósunk mind a nyolc lehetőségét értékesítette. Mellette Boros Tamás szintén dicséretet érdemel, mivel kapusunk nagyjából 46 százalékos védési hatékonysággal zárta a bajnokit, ami egészen parádés teljesítménynek számít. A kiváló egyéni produkciók ellenére sokáig nem tudtuk leszakítani magunkról a házigazdát, de a végjáték szerencsére úgy alakult, ahogy reméltük, végül 25-21-re diadalmaskodtunk – szerepelt a klub tudósításában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában