Kézilabda

2024.02.23. 19:49

Nehezen kezdett a DVSC Schaeffler a NEKA ellen, végül azonban összejött a győzelem – fotókkal

A vendégek harciasan játszottak, de a Loki a maga javára fordította az összecsapást.

Orosz Krisztofer

A DVSC Schaeffler első találatát Vámos Petra szerezte

Forrás: Kiss Annamarie

A DVSC Schaeffler pénteken este a NEKA együttesét fogadta a Hódosban a bajnokság 16. fordulójában. Abban a helyzetben voltak Füzi-Tóviziék, hogy gyakorlatilag a mérkőzés abszolút esélyeseinek számítottak. Ugyanakkor nem szabadott leírni a vendégeket, hiszen tehermentesen minden gárda veszélyes lehet.

A meccset a fehérben kézilabdázó NEKA kezdte, meg is szerezték rögtön az első támadásból a vezetést a vendégek. A DVSC Schaeffler első találatát Vámos Petra szerezte, s hamar beköszönt Füzi-Tóvizi is (2–2). Nem engedtek a felek a lendületes kezdésből, ám érdekes módon mindkettőjük támadásából kapufa született. Egészen a hatodik minutumig kellett várni a Vasutas vezetésére, Vámos Míra pókhálozta ki a felső sarkot. A 8. percben meglepő módon megfordította a találkozót a NEKA, harcosan játszottak a balatonbogláriak. A Loki hamar kézbevette a mérkőzés irányítását, de a vendégek nem adták olyan könnyen magukat, a 12. percben 7–7 szerepelt az eredményjelzőn. Ahogy haladtak előre az időben a csapatok, egyre inkább érződött, a Vasutas magasabb játékerőt képvisel. A 19. minutumban 12–8-nál időt is kért a fehér mezesek vezetőedzője. Az az érzése volt az embernek, hogy a cívisvárosiak pont annyit adnak ki magukból, mint amennyi szükséges. A NEKA azonban máshogy gondolta, egy 7–0-s sorozattal jelentkeztek, így két perccel a vége előtt 13–16 volt az állás. 

A félidőben a vendégek remeklése miatt 15–16-os állásnál vonultak az öltözőbe a csapatok. 

Nehezen jött bele a Loki 

A második játékrészt a hazaiak kezdték egy kapufával, majd Vámos Míra két találatával egyenlítettek a lányok. Bartulovics is védett egy nagyot az elején, de Zaj Klára is jó napot fogott ki. A 38. percben Töpfner egyenlítette ki az állást, majd Planéta Szimonetta szerezte meg a vezetést. A fehér mezesek továbbra sem adták könnyen magukat a 42. minutumban újra átvették a vezetést (21–22). Nem úgy tűnt, mintha fáradna a NEKA, 15 perccel a vége előtt időt is kért Szilágyi Zoltán. Rögtön a rövid szünetet követően Töpfner egyenlíthetett volna, de lövését védte Zaj. A 48. minutumban Planéta juttatta előnyhöz a Lokit, a vendégek mestere gyorsan ki is kérte idejét. Egyből egyenlített a fehér mezes gárda, igazi „flúgos” futam kezdett kialakulni. Amint meglépett az egyik fél, rögtön egyenlített a másik. 

A végén szerencsére Catherine Gabriel is magára talált, a DVSC Schaeffler pedig 32–29-re megnyerte a meccset. 

A tények: 

DVSC Schaeffler–NEKA 32–29 (15–16) 

Debrecen 800 néző. V: Asztalos, Szalay 

DVSC: GABRIEL – Töpfner 3 (3), Szabó N, Füzi-Tóvizi 3, PLANÉTA 7, VÁMOS P. 10, VÁMOS M. 5. Csere: Bartulovic (kapus), Kácsor 1, Johansson, Haggerty, Jovovics 1, Csernyánszki 1, Grosch, Petrus 1. Edző: Szilágyi Zoltán 

NEKA: ZAJ – Molnár D. 3, Lapos 1, Bató 2, Alaxai 1 FARAGÓ L. 6 (2), Wald 1. Csere: Csapó K. (kapus), KECELI-MÉSZÁROS 4, Petruska, Kriston, MUNTENAU-KORODI 4, Matucza 2, Berei 3, Fazekas V. 2 (2). Edző: Bakó Botond 

Az eredmény alakulása: 8. perc 3–4. 19. p.: 12–8. 27. p.: 13–15. 36. p.: 18–19. 48. p.: 24–23. 54. p.: 28–27. 

Kiállítások: 10, ill. 6 perc 

Hétméteresek: 3/3, ill. 7/4

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában